Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 februari 2022

LED trapverlichting voor een sfeervolle en veilige trap

Verlichting is een enorm belangrijk aspect in een huis. De juiste verlichting zorgt dat de sfeer in jouw huis goed aanvoelt en dat je goed ziet waar je loopt. Vooral op de trap wordt verlichting vaak vergeten, terwijl het juist een belangrijke plek is om goed zicht te hebben op waar je jouw voeten plaatst. Lees in onderstaande blog meer over LED trapverlichting voor een sfeervolle en veilige trap.

 

  LED trapverlichting  

Wat is LED verlichting?

Bijna ieder nieuwbouwhuis heeft wel LED verlichting. Het is dé duurzame vervanger van klassieke gloeilampen. Dit komt omdat ze enorm zuinig in verbruik zijn. Ook is LED verlichting minder gevoelig voor brand doordat het niet oververhit raakt. Een veilig en duurzaam huis is dus voorzien van LED. Overtuigd van LED verlichting? Probeer dan eens de ledstrips van LEDStripXL die gemakkelijk in en rondom je huis te monteren zijn.

De voordelen van LED trapverlichting

Ondanks dat iedereen LED trapverlichting verwerkt in zijn huis voor hun eigen redenen, kiezen de meeste voor deze verlichting omdat het veiligheid geeft. Door de trap goed te verlichten wordt de kans op ongelukken minder. Vooral met jongere kinderen is het belangrijk dat je goed zicht aanbiedt. LED trapverlichting helpt hierbij. Door te kiezen voor LED bespaar je een hoop geld op jouw energierekening, waardoor je portemonnee je ook dankbaar zal zijn. Naast dat het veiligheid biedt, is het ook een esthetisch keuze. Vooral als je jouw trap hebt voorzien van luxe materialen die helemaal passen bij de rest van het interieur, is het zonde om deze niet te verlichten. De LED verlichting zorgt dat de aandacht van bezoekers naar de trap en het ontwerp ervan gaan. Hou jij wel van kleurgebruik binnen je interieur? Dan kan een RGB ledstrip de ideale trapverlichting zijn.

De verschillende mogelijkheden

Er zijn veel verschillende opties en esthetische mogelijkheden beschikbaar wanneer je op zoek gaat naar LED verlichting voor de trap. Over het algemeen zijn er drie het meest populair. Je kan er voor kiezen om de ledstrips te verwerken aan de onderkant van de trap. Hierdoor schijnen ze op de traptrede en valt iedere stap goed op. Een andere mogelijkheid is het verwerken van de verlichting op de trapleuning. Hierbij komt de nadruk te liggen op de leuning die je vasthoudt tijdens het lopen. Een andere optie is om de LED verlichting te verwerken in de muur. In dit geval zal het licht ook op de trap schijnen, zodat je de trap goed ziet.

Hoe installeer je de verlichting?

Het installeren van LEDstrips is geen moeilijke taak. Het is zelfs voor degene met twee linkerhanden mogelijk om te doen. Het verschilt per soort strip hoe je deze moet installeren en daarnaast moet je rekening houden met het ontwerp van jouw trap. Over het algemeen installeer je de verlichting in in verschillende lijnen. Iedere trede heeft dus zijn eigen verlichting en deze worden aan elkaar verbonden met speciale verbindingspunten. Per traptrede moet je twee van deze verbindingen rekenen. Heeft jouw trap 15 treden? Dan plaats je 15 ledstrips met 30 verbindingspunten.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl