Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

16 februari 2022

Je huis verbouwen? Vergeet dit niet

Ben jij een goede klusser en wil je zelf je huis verbouwen? Let dan vooral op de volgende punten, zoals houten vloeren egaliseren, het egaliseren voor vloerverwarming en het behangen van de muren. Dit zijn punten die doe-het-zelvers vaak vergeten. Check dit artikel voor wat je echt niet mag vergeten.

Waarom houten vloeren egaliseren?

Egaliseren betekent het glad en vlak maken van de ondergrond. Je kiest hiervoor als je de vlakke vloer wilt bekleden. Als je de vloer van tevoren glad maakt geeft dit het mooiste effect. Daarnaast maakt het de vloer niet alleen mooier en vlakker, maar het verlengt ook de levensduur van de vloerbedekking die erop wordt gelegd.

Bij houten vloeren egaliseren dien je een elastische en vezelrijke egaliseermassa te gebruiken. Deze massa kan je met een vlakspaan aanbrengen in lagen van ongeveer 14 millimeter. De houten vloer kan je egaliseren zonder hem eruit te halen. Je dient de egaline aan te brengen op de houten vloer. Een oudere vloer kan je ook laten egaliseren, je dient de vloer wel eerst stof- en vetvrij te maken.

Het egaliseren voor vloerverwarming

Als je kiest voor vloerverwarming heeft dat veel voordelen. Het energieverbruik van vloerverwarming is veel lager dan de losse radiatoren in huis. Dat merk je dus zeker op de energierekening. Daarnaast is het heerlijk om met blote voeten of sokken over de vloer te lopen. De warmte komt namelijk van beneden en die stijgt naar boven wat zorgt voor lekkere warme voeten. Denk aan het egaliseren voor vloerverwarming, want dan krijg je een gladder effect als de vloerbedekking erop wordt gelegd.

Wat zijn nog meer focuspunten bij het verbouwen van je huis?

Naast het egaliseren van de vloeren zijn er natuurlijk ook andere dingen waar je op moet letten bij het verbouwen van je huis. Wil je een andere kleur op je muur doen? Zorg er dan voor dat je eerst alle gaatjes in de muur dichtmaakt, voordat je gaat schilderen. Als je de muur gaat behangen met wat dunner behang, zorg er dan voor dat je muur glad is. Bij wat dikker behang hoeft dit niet per se. Door het dikkere behang zie je de oneffenheden minder. 

Mocht je gaan schilderen, behandel de muur dan eerst voor. Daarna kan je de muren wat opschuren, maar je kunt ook kiezen voor vliesbehang op de muur. Ga je je plafond schilderen? Check dan eerst de staat van je plafond. Is dit niet goed, zorg dan dat je dit eerst goed reinigt en schoonmaakt. Dan pas kan je beginnen met het witten hiervan.

Heb je zo genoeg inspiratie om je huis te verbouwen? Dan wens we je veel succes met de verbouwing!

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl