Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 maart 2022

Hoe geef je jouw badkamer een retro look?

De retro badkamer is helemaal in én wordt zelfs mooier gemaakt dan ooit. Dat wordt bewezen door de groeiende populariteit van zogenaamde retro badkamertegels. Hoewel deze tegels wel eens verfoeid worden, kunnen ze je badkamer een geweldige jaren 70-uitstraling geven. Daarbij komt dat door nieuwe productietechnieken de kleuren uit die periode nóg sprekender gemaakt kunnen worden. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om jouw badkamer een retro doch moderne look te geven? Wij geven je een aantal tips.

De retro tegel is bepalend

We haalden het al even kort aan: badkamertegels. De retro badkamertegels zijn bepalend voor de sfeer in jouw badkamer. De metrotegel is een van de bekendste retro badkamertegels. Deze gave én functionele tegel komt vaak voor in een neutrale kleur. Ben jij een durfal en houd je van uitgesproken kleuren? Kies dan een opvallende (neon-)kleur om dat jaren 70 gevoel op een moderne manier terug te laten komen.

Je sanitair is een echte blikvanger

Naast de tegels bepaalt ook je sanitair hoe retro je badkamer echt is. Doe badkamer inspiratie op voordat je aan de verbouwing gaat beginnen. Kijk bijvoorbeeld eens naar houtlook badkamermeubels, gouden kranen en koperen of zilveren ornamenten. Ook erg gaaf: een ligbad op pootjes. Hierdoor creëer je ook nog eens extra ruimte in je badkamer. Zorg er wel voor dat je sanitair en tegels goed met elkaar combineert. De volgende tip helpt je daarbij.

Ga voor het complete retroplaatje

In één keer het complete plaatje in huis halen is ideaal en eenvoudig. Laat designers naar je wensen kijken en stel samen met hen jouw retro droombadkamer samen. Het designteam van Sanitairpakket staat klaar om je te helpen met een retro badkamer. Bovendien doe je badkamer inspiratie het best op in een van hun fysieke showrooms.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl