Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

24 maart 2022

 De hoge tafel: Functioneel en decoratief voor kantoor en thuis

   


Een tafel is in eerste instantie vooral functioneel. Het is een item waar we aan eten, werken, vergaderen en spelen. Daarom zijn praktische kenmerken vaak prioriteit. Maar tegelijkertijd drukt een tafel ook een groot stempel op de stijl van een interieur. Dit komt niet in de laatste plaats doordat dit item meestal ruime afmetingen heeft én een groot, opvallend oppervlak. Het is dus niet zo gek om ook goed te letten op het decoratieve aspect ervan, of het nu voor thuis is of voor op je onderneming.

Gebruik

Maar natuurlijk is de functionaliteit van de tafel van groter belang. Je hebt grofweg de keuze uit de salontafel, eettafel en hoge tafel. Om te bepalen aan welke eisen jouw tafel moet voldoen, bepaal je eerst hoe je hem gaat gebruiken. Een tafel voor op kantoor of thuis waar vooral aan gestudeerd wordt of met de computer wordt gewerkt, heeft eenzelfde functie als een bureau. Dan is het prettig als de tafel een goede hoogte heeft of verstelbaar is. Daarbij is een glad, comfortabel oppervlak erg prettig tijdens het werken.
Een ruw, houten oppervlak is dan minder fijn. Doet je tafel vooral dienst als familiecentrum om aan te eten, te spelen en knutselen, dan is het belangrijk dat de tafel stevig en gemakkelijk te reinigen is. Salon- of koffietafels zijn uiteraard een stuk kleiner en lager. Het functionele aspect bij deze tafels is net wat minder belangrijk en daarom is er veelal meer aandacht besteed aan het design. Salontafels zijn verkrijgbaar in vele stijlen, modellen en materialen.

Waarom zou je kiezen voor een hoge tafel?

Bij een hoge tafel denk je misschien niet direct aan gebruik voor thuis. Deze tafels zien we veel in het bedrijfsleven en de horeca, want ze zijn ideaal voor gesprekken met klanten (bij de bank bijvoorbeeld), recepties en als ontvangsttafel in de hal. Maar ook voor thuis zijn hoge tafels echte blikvangers! Een hoge tafel met bijpassende barkrukken of hoge stoelen staat heel stijlvol en als je eraan plaatsneemt, ontstaat er snel een ongedwongen sfeertje.
Het is een prettige plek om vlug aan te ontbijten voor je naar je werk vertrekt, nog even snel iets op je laptop te doen of juist voor een gezellig avondje met vrienden en familie. Dit type tafel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en modellen. Een model met kleiner tafelblad en twee hoge stoelen is ideaal voor een ontvangstgesprek met een klant, maar kan thuis ook prima dienst doen als romantische plek voor een ontspannen ontbijt of diner voor twee. Daarnaast zijn er ook hoge eettafels voor meerdere personen. Qua stijl is eigenlijk ook alles mogelijk: van robuust industrieel tot stylish en elegant.
Een hoge tafel kun je als statafel gebruiken of combineren met hoge stoelen of krukken. Zo kun je er precies van maken wat je wenst. Maar wat je keuze ook is en of het nu voor thuis of voor op kantoor is, het is altijd een praktische én stijlvolle oplossing voor in je interieur!

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl