Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 maart 2022

De oplossing voor verlichting in kantoorpanden

Een prettige werkomgeving draagt bij tot het welzijn van uw werknemers. Dit leidt niet alleen tot hogere productiviteit maar ook tot minder ziekteverzuim. U kunt met relatief eenvoudige oplossingen al zorgen voor optimale omstandigheden. Een paar mooie planten en een goed koffieapparaat zijn daar voorbeelden van. Maar ook de juiste verlichting speelt een grote rol. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor led tl.

Direct licht
In kantoorgebouwen is het belangrijk dat u direct licht heeft. Indirect licht geeft voornamelijk sfeer aan een ruimte, direct licht zorgt ervoor dat u goed zicht heeft op uw werkzaamheden en dat u de indruk krijgt dat er daglicht aanwezig is. Er is hierbij ook geen sprake van een storende overgang tussen licht en schaduw. Tijdens kantooruren geeft dat daardoor rust en dat zorgt ervoor dat uw medewerkers geconcentreerd kunnen werken. Met een led tl kunt u kiezen voor verschillende lichtsterktes waardoor u het daglicht zoveel mogelijk kunt benaderen. Dat geeft niet alleen een natuurlijke sfeer in de ruimte, u heeft daardoor ook praktisch geen overgang tussen de natuurlijke lichtinval en de verlichting die de led tl afgeeft.

De plaatsing van een led tl in uw kantoor
Over het algemeen wordt een led tl aan of in het plafond bevestigd. Dit kan bijvoorbeeld door het te integreren in de plafondplaten. De led tl buis wordt bevestigd middels een armatuur. Deze armatuur kan een led tl buis dragen. Afhankelijk van de behoefte aan de hoeveelheid licht in een bepaalde ruimte kiest u dus voor een of meerdere led tl buizen. Hierbij kijkt u naar de grootte van de ruimte. Maar u kunt ook rekening houden met het doel van de ruimte waar de led tl komt te hangen. Een ontvangstruimte voor uw klanten wilt u misschien wat toegankelijker maken waarbij u kiest voor een warm wit licht. Dit kan ook gelden voor een kantine, waar de mensen even kunnen ontspannen tijdens de lunch. Op de werkvloer hangt u dan een led tl van wit daglicht op.

Een energiezuinige oplossing
Waar mensen werken kunt u niet zonder extra verlichting, zelfs niet als u veel ramen heeft waardoor er overdag voldoende daglicht binnenkomt. De verlichting van uw kantoorpand maakt dan ook deel uit van uw dagelijkse bedrijfskosten. Dankzij de led tl kunt u kosten besparen in vergelijking tot traditionele verlichting. Een led tl verbruikt 70% minder energie dan zijn voorganger, de versie op basis van gasontlading. Dankzij het feit dat de led tl geen flikkering geeft, bijvoorbeeld bij het aandoen, krijgen uw medewerkers ook minder snel last van hoofdpijn tijdens kantooruren.

Een flexibele oplossing voor iedere bedrijfsactiviteit
Niet alleen voor kantoorgebouwen is de led tl een doeltreffende oplossing voor verlichting. Ook in werkplaatsen, magazijnruimtes en winkelpanden kunt u dit toepassen. De buizen zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, van zestig centimeter tot honderdvijftig centimeter. Met dertigduizend branduren hoeft u de buizen minder vaak te vervangen dan de oude tl buizen en u hoeft bovendien geen starter aan te schaffen. Alles bij elkaar genomen geeft de led tl u als ondernemer alleen maar voordelen en uw medewerkers kunnen daarnaast ook nog ongestoord onder de beste verlichting hun werkzaamheden uitvoeren.

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl