Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 maart 2022

Wat doen kleuren met de sfeer in huis?

Wordt het weer tijd om je huis binnen een goede schilderbeurt te laten geven?  Ben je op zoek naar een vakman omdat het voor jezelf te hoog is gegrepen om de sfeer te realiseren die jij voor ogen hebt. De beste manier is om op het internet te zoeken naar goede schilders uit Almere of waar jij ook woont. Dan kan je op basis van jouw klus kiezen uit de offertes die je het meest aanspreken. Nodig de kandidaten ook uit om te plaatse te kijken naar eventuele bijzonderheden, dat voorkomt vaak problemen met meerwerk als de klus eenmaal is begonnen. Weet jij al welke kleuren je gaat kiezen? Hieronder staat een lijstje met veel gekozen opties.

1. Wit/zwart

Wit laat een ruimte groter lijken en stimuleert de creativiteit. Het is echter geen sfeermaker en kan steriel ogen als er niet voldoende kleur aanwezig is in de rest van het interieur. Witte muren doen het goed bij donkere warme kleuren bij de inrichting. Witte muren kan je ook gebruiken als je veel muurdecoratie wilt tonen.
Zwart is een kleur om contrast mee te maken. Een muur of zelfs een kamer compleet zwart verven is niet gebruikelijk. Dat geeft een ruimte een sinistere en sombere aanblik.

2. Geel

Is een kamer wat donker omdat er relatief weinig glas aanwezig is, dan is geel een goede keuze. Het reflecteert het licht dat binnenkomt en zorgt voor een vrolijke sfeer. Geel is zonnig en sprankelend. Voor een kinderkamer is licht geel zeer geschikt, voor een ouderslaapkamer kan je aan oker denken. Bij een trendy interieur is geel of goud een interessante keuze.

3. Bruin

De kleur bruin is natuurlijk en zorgt daardoor voor een ontspannen gevoel. Het is wellicht geen kleur die je voor een hele kamer gaat gebruiken. Een muur in een slaapkamer is een mooie manier om daar extra sfeer te brengen. Combineren met bijvoorbeeld gebroken wit zorgt dan voor een ruimtelijk effect.

4. Groen

Met groen haal je de natuur in huis. Er zijn vele soorten groen en het is zeer belangrijk dat je de juiste kiest voor de juiste kamer. Groen geeft energie en frisheid aan een ruimte maar kan ook voor te veel contrast zorgen met het interieur. Begin bij voorkeur met één muur groen zodat jij je een indruk kan vormen hoe het er uit gaat zien in verhouding tot de andere kleuren in de ruimte.

5. Blauw

Een lichte kleur blauw is bijzonder geschikt voor een werk- of slaapkamer. Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Dat associëren we al snel met vrijheid en frisheid. Blauw is de kleur van de ruimte maar ook van vertrouwen. De kleur combineert goed met vrijwel alle andere kleuren in je interieur.

6. Rood

Ben je een beetje avontuurlijk? Dan is rood wellicht de kleur voor jou. Rood staat voor passie en levenslust. Een kamer die rood is, straalt intimiteit en warmte uit. Maar rood is ook een activerende kleur. Te veel rood kan ook vermoeiend overkomen. Beperk het daarom tot een kamer.
Kies altijd voor watergedragen producten.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl