Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 april 2022

Wat zijn de mogelijkheden van het leasen van kunst?

Niet iedereen heeft zomaar flink wat spaargeld liggen om een mooi kunstwerk aan te schaffen. Dit is de reden dat je bij veel kunstgalerieën ook kunst kunt huren, oftewel leasen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, en voor dat bedrag mag je het werk overal in huis ophangen waar je maar wilt. (Nouja, misschien is in de badkamer niet zo’n goed idee). Er zijn vele galeries in Nederland waar ze dit concept van kunstuitleen toepassen, bijvoorbeeld Abrahamart. Daar hebben ze onder andere een kunstuitleen in Amsterdam, maar je kunt ook in andere plaatsen in Nederland bij ze terecht om kunst te huren (en te kopen!).  Bekijk de website van Abrahamart om alle beschikbare werken te bekijken, en reserveer direct jouw favoriete werk.

Neem de tijd om te wennen aan een kunstwerk

Een van de grootste voordelen van de collectie kunstwerken van bovenstaande kunstuitleen in Amsterdam is dat je ze zeer flexibel kunt huren. Op het moment dat een kunstwerk (zoals een schilderij of sculptuur) bij je bezorgd wordt kun je daar op twee manieren op reageren. De meeste mensen zijn op slag verliefd, maar er zijn ook genoeg mensen die heel erg moeten wennen aan het werk, hoe mooi ze het op de website van Abrahamart ook vonden. En juist daarom is het huren van kunst zo’n slim idee. Je kunt namelijk al na enkele maanden aangeven dat je toch niet tevreden bent, of simpelweg niet aan een kunstwerk kan wennen. Kunst is nu eenmaal gevoel, en als je gevoel niet klopt dan moet je het niet laten hangen/staan. Ruil het in dat geval om voor een werk dat beter voelt, en kijk ook dat werk enkele maanden aan.

Spaar geld voor de aanschaf van een kunstwerk

Zou je stiekem wel graag een schilderij willen kopen, maar heb je daar op dit moment het budget nog niet voor? Ook dan is het huren van kunst een goed idee. Bij deze kunstuitleen in Amsterdam maken ze namelijk gebruik van een slim concept, waarbij je elke maand een deel van de huurprijs opspaart. Het geld wat in dit spaarpotje zit kun je op welk moment dan ook gebruiken om een kunstwerk aan te schaffen met korting. Dat kan natuurlijk het werk zijn dat je reeds hebt hangen (voor het geval je er nog steeds verliefd op bent), maar je kunt ook voor een ander werk gaan. Zo spaar je op een makkelijke manier om kunst te kopen, terwijl je wel vanaf dag één al iets moois aan de muur hebt hangen. Interessant, niet?

Stel op tijdelijke basis kunst tentoon

Ben je een evenement of feest aan het organiseren en zou je maar wat graag de ruimte aankleden met wat unieke kunstwerken? Neem dan even contact met ze op via de website van Abrahamart. Ze kunnen je dan precies vertellen hoe het in zijn werk gaat, en je adviseren over welke werken goed bij elkaar passen. Liever zelf kiezen? Dat kan natuurlijk ook. Je bent helemaal vrij om elk kunstwerk te huren, voor wanneer je maar wilt en hoe lang je maar wilt.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl