Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

5 april 2022

Wat kan je doen met overtollige pallets?

Als je pallet hebt liggen die je niet meer gaat gebruiken, dan hoef je deze niet weg te gooien. Dit is zonde en niet nodig. Je kunt de pallets inleveren bij een bedrijf dat de pallets opkoopt, zodat de pallets hergebruikt kunnen worden. Hierdoor verdien jij er nog wat aan, maar maak je iemand anders ook weer blij met de pallets. Daarbij is het ook goed voor het milieu, omdat er geen pallets verloren gaan en er niet onnodig nieuwe pallets hoeven worden bijgemaakt. Als het een grote hoeveelheid aan pallets is, kan het bedrijf ze vaak komen ophalen op locatie. Als het een klein aantal is, dan moet je de pallets zelf inleveren bij een van de vestigingen van het bedrijf.

Maar wat is een normale pallet prijs?

De prijs hangt af van het aantal pallets dat je in één keer verkoopt en wat voor pallets het zijn. Zijn het nieuwe pallets of zijn ze al gebruikt? Een gebruikte pallet is uiteraard goedkoper dan een nieuwe pallet. Voor een gebruikte pallet betaal je meestal rond de €18,25. Voor een nieuwe europallet valt de pallet prijs rond de €24,95. Wil jij een kunststof pallet? Deze zijn wat duurder, aangezien deze meer voordelen hebben. Een nieuwe kunststof H1 pallet heeft een pallet prijs van rond de €34,25. Er zijn meerdere soorten kunststof pallets, dus de pallet prijs kan  verschillen. Vraag informatie aan het bedrijf dat de pallets verkoopt welke het beste zijn voor jou.

Pallets kopen

Er zijn dus veel verschillende pallets die je kunt kopen. Wil je houten pallets kopen? Dan heb je daar ook weer allemaal verschillende soorten in. Zo zijn er blokpallets, CP pallets en display pallets. Daarnaast zijn er nog Düsseldorf pallets, houtvezelpallets en Amerikaanse pallets. Er is dus echt veel keuze in pallets kopen. Heb je een groot aantal nodig? Geen punt! Een palletbedrijf verkoopt ze vaak in grote aantallen; er zal dus altijd genoeg zijn op voorraad. 

Wat kun je met pallets?

En waar kun je pallets nou eigenlijk allemaal voor gebruiken? Nou, voor heel veel dingen! Zo kun je er veel meubels van maken voor in het interieur. Wat dacht je van een bed? Of een mooie tuinset voor in de tuin of op je balkon. Deze kun je dan verven in de gewenste kleur. Alleen even opschuren en het verven kan beginnen. Vervolgens kun je er ook wieltjes onderzetten, zodat je de tuinset makkelijk kunt verplaatsen. Maar vooral voor professioneel gebruik zijn pallets natuurlijk onmisbaar om je producten netjes op te slaan en te vervoeren. Welke pallets voor welke situatie het meest geschikt zijn, kun je het beste navragen aan het bedrijf waar je de pallets gaat kopen.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl