Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 mei 2022

Je badkamer ventileren

  Badkamer ventileren  

 

Je badkamer ventileren
In een badkamer heb je natuurlijk veel last van vocht. Dit kan op den duur voor schimmel en andere ongemakken zorgen. Het ventileren van je badkamer is daarom heel belangrijk. In deze blog vertellen we je waarom ventileren zo belangrijk is en welke mogelijkheden er zijn. Lees snel verder!

Waarom ventileren?
We noemden het net al even: in een badkamer heb je veel last van vocht. Dit komt doordat er tijdens het douchen veel waterdamp vrij komt. Het water waarmee je doucht is natuurlijk warm, bij lage temperaturen condenseert deze damp op de muren, ramen en spiegels. Dit kan voor hoge maten van vochtigheid zorgen. Deze vochtigheid kan weer zorgen voor schimmels en een muffige lucht in de badkamer. Dat is natuurlijk niet heel prettig, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Je wil natuurlijk wel met plezier gebruik maken van je badkamer en er volledig in tot rust kunnen komen!

Mogelijkheden
Het belang van het ventileren van je badkamer is dus heel belangrijk, maar welke mogelijkheden zijn er? Mocht je een raam hebben in de badkamer, dan is het aan te raden om deze na het gebruik van de ruimte open te zetten. Ventileert je raam niet voldoende? Dan kan je hier een ventilatierooster aan toe voegen. Als je geen raam hebt dan zal een ventilatierooster niet voldoende ventileren om de ruimte vocht- en schimmelvrij te houden. In dat geval is het verstandig om voor een mechanisch ventilatiesysteem te kiezen. Hierbij plaats je een ventilator op of in het plafond. Deze kan je dan via een (licht)schakelaar bedienen.

Voorkomen van schimmel
We adviseren dus om de badkamer goed te ventileren. Mocht je in je huidige badkamer geen mogelijkheid tot ventilatie hebben, dan zijn er nog een aantal mogelijkheden om schimmel te voorkomen. Neem de tegels en het glas na het gebruik van de douche met een trekker en/of doek af. Daarnaast kan je ook de radiator in de badkamer aanzetten en de ruimte verwarmen.

Persoonlijk advies
Ben je enthousiast geworden over een van onze badkamers, zoals de complete badkamer Bali Life? Je vindt deze badkamer in Beuningen. Maak snel een afspraak bij deze winkel en kom langs. Onze deskundige en betrokken adviseurs staan in de winkel voor je klaar en helpen je graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer. Je kan je ook laten verassen met een 3D-ontwerp die onze adviseurs voor je kunnen maken. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl