Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

13 mei 2022

  bouwafval  

 

Zo breng je het sloop- en bouwafval van jouw bedrijf in kaart

Ben jij werkzaam in de bouwsector? Dan is het belangrijk om de juiste stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. De bouwsector heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, maar er is nog steeds veel winst te boeken. Veel afval dat geproduceerd wordt in de bouwsector gaat immers verloren, waardoor het belangrijk is om het afval dat geproduceerd wordt in kaart te brengen. Door op de hoogte te zijn van de hoeveelheid afval binnen jouw bedrijf is het vervolgens mogelijk om afval te scheiden en op deze manier verspilling van afval tegen te gaan. Ook kun je bij een containerverhuur precies de afvalstromen en hoeveelheden doorgeven.

Welke afvalstromen zijn er?

Er zijn verschillende afvalstromen binnen de bouwsector, waardoor het huren van een container erg belangrijk is. Door te kiezen voor een container die makkelijk te verplaatsen is bestaat de mogelijkheid voor het scheiden van afval. Er zijn meerdere containers beschikbaar bij het huren, zodat het scheiden van afval een stuk gemakkelijker gaat. Een bekende afvalstroom is de stroming papier en karton, daarnaast wordt er veel grofvuil geproduceerd in de bouwsector. Daarnaast komt er veel swill vrij. Bij het huren van de container moet je rekening houden met de afvalstroming en kiezen voor de juiste soort en maat om bedrijfsafval te verzamelen.

Soorten en maten

De maat van een container is belangrijk bij het maken van een keuze. Een geschikt formaat is immers van belang om ervoor te zorgen dat het afval op een efficiënte manier verdeeld wordt. De container moet niet te groot zijn, aangezien afval dan te lang blijft liggen en een grote stank zal veroorzaken. De container moet tevens niet te klein zijn, aangezien je dan binnen afzienbare tijd op zoek moet gaan naar een nieuwe container. Voorafgaand aan het kopen van een container is het belangrijk om de verschillende soorten en maten te bestuderen, zodat je tot een goede keuze kan komen.

Taken en verantwoordelijkheden

Voor het verzamelen van afval geldt dat het belangrijk is om taken en verantwoordelijkheden in kaart te brengen. Stel binnen jouw bedrijf iemand in staat om de hoeveelheid afval bij te houden, hierdoor voorkom je problemen op het gebied van organisatie. De leidinggevende moet het verzamelen van afval voornamelijk coördineren door meerdere mensen aan te stellen die werknemers aanmoedigen om afval te scheiden.

Etiketten

Een belangrijke tip om afval te verzamelen is het werken met etiketten. Zet de containers neer op een overzichtelijke plaats en begin met het plaatsen van etiketten. Hierdoor weet iedere werknemer welke afvalsoort in welke container hoort. Dit is een efficiënte manier van werken waarbij weinig fouten gemaakt zullen worden.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl