Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

18 mei 2022

  Verbouwing onder controle  

Je verbouwing onder controle houden? Dit zijn goede tips

Heb jij een verbouwing op de planning staan? Dan kan het zo zijn dat je soms al wat stressmomenten ervaart. Een verbouwing is tenslotte niet niks. Er moet een hoop geregeld worden en dit kan soms best even chaotisch zijn. Het is aan jou om de verbouwing goed onder controle te houden. Hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Er zijn een aantal tips die je hierbij op weg kunnen helpen. Welke tips dit zijn? Je leest het hieronder!

Maak een goede planning
Het klinkt vanzelfsprekend, maar wordt echter lang niet altijd gedaan: plannen. Een goede planning is echter van groot belang om de verbouwing goed onder controle te houden. Door te plannen weet je namelijk precies wat er nog moet gebeuren en dit kan zorgen voor een beter overzicht. Maar hoe begin je met het maken van een planning? Ten eerste is het goed om te bepalen wat er allemaal moet gaan gebeuren en in welke volgorde. Schrijf dit voor jezelf op en schrijf ook op hoeveel dagen je denkt dat dit in beslag gaat nemen. Hoe groot jouw planning wordt, is natuurlijk afhankelijk van de verbouwing. Als je een kleine ruimte in huis gaat verbouwen hoef je minder te plannen dan bij een grote verbouwing. Maar of je nu een kleine of grote verbouwing gaat doen: zorg dat je het overzicht houdt door de verschillende taken voor jezelf op te schrijven.

Kijk wat je zelf gaat doen en wat je kunt uitbesteden
Ben je zelf een handige doe-het-zelver? Dat is bij een verbouwing natuurlijk mooi meegenomen, want dan zijn er ook wellicht ook een aantal dingen die je zelf kunt oppakken. En dit is fijn, want dit kan jou natuurlijk weer wat geld besparen. Kijk dus eens goed naar welke klusjes je zelf wilt oppakken en waar je echt specialisten voor wilt inschakelen. Sommige taken bij een verbouwing zijn nu eenmaal handiger om uit te besteden. Denk hier dus van tevoren goed over na.

De juiste vakmensen kiezen
Om je verbouwing onder controle te houden, is het van belang om in zee te gaan met de juiste vakmensen. Het is dan ook belangrijk dat je hier een goed gevoel bij hebt. Of je nu op zoek bent naar een elektricien, timmerman, stukadoor of schilder: zorg ervoor dat je blij bent met de personen die je inschakelt. Om te bepalen welke vakmensen je moet inschakelen, is het goed om research te doen. Kijk naar welke aanbieders er allemaal zijn. Vraag offertes op en vergelijk deze met elkaar. Ook handig om te doen is het lezen van reviews, zodat je weet wat ervaringen van andere mensen zijn. Zo wordt het voor jou wellicht makkelijker om een keuze te maken.

Door de juiste vakmensen te kiezen kun je ervanuit gaan dat zij er alles aan doen om een goede bijdrage te leveren aan de verbouwing. Dit kan jou minder stress opleveren en bovendien helpt dit erbij om de verbouwing goed onder controle te houden. Zorg er wel voor dat je duidelijke afspraken maakt, zodat je niet zomaar voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Huur opslagruimte
Je verbouwing onder controle houden kun je ook doen door opslagruimte te huren. In verschillende steden in Nederland is dit mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan opslagruimte Amsterdam. Waarom opslagruimte huren handig kan zijn voor bij een verbouwing? Om de verbouwing soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat er niet allerlei dingen in de weg staan. Als je bijvoorbeeld de woonkamer gaat verbouwen, is het niet bevorderlijk als bepaalde meubels hier nog staan. Deze moeten een ander plekje krijgen en het kan zo zijn dat je hier niet echt ruimte voor hebt in huis. Wat dan een goed idee kan zijn, is om deze meubels of andere spullen tijdelijk ergens anders op te slaan. Zo heb jij hier even geen last van en kan de verbouwing zonder obstakels worden gedaan. Zodra de verbouwing klaar is, kun je jouw spullen dan weer terughalen. 

Een goede planning maken, kijken naar wat je zelf kunt doen, de juiste vakmensen inschakelen en zoeken naar opslag in Rotterdam of ergens anders: deze tips hierboven kunnen je erbij helpen om de komende verbouwing beter onder controle te houden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus doe er vooral alles aan om het overzicht te kunnen houden. Dit zorgt voor minder chaos en stressmomenten en dat kan heel fijn zijn!

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl