Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

21 mei 2022

Hier moet je opletten bij het kopen van een wastafel

Ben je druk bezig met het maken van een nieuw ontwerp voor je badkamer? Dan kan het geen kwaad om alvast het huidige aanbod van badkamerproducten te bekijken. Door goed naar het huidige aanbod te kijken, is de kans groot dat je veel inspiratie op doet.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je nieuwe wastafel? En voor je nieuwe wastafelkraan? Dan is het goed om te weten dat je met je nieuwe wastafel heel veel kanten op kunt. Je kunt simpelweg uit veel verschillende soorten wastafels kiezen.

Waar moet de wastafel komen?

Waar wil je precies de wastafels in je badkamer hebben? Bij het bepalen van de plek moet je met meerdere zaken rekening houden:

  • Opbergruimte: het is wel zo prettig om in de buurt van je wastafel voldoende opbergruimte te hebben. Veel mensen kiezen daarom voor een kast met daarbovenop een wastafel. Een prachtige en ruimtebesparende oplossing.
  • Ruimte om de wastafel heen: zeker als je wel eens samen in de badkamer staat, is het belangrijk dat je voldoende ruimte rondom de wastafel hebt.
  • Hoeveelheid wastafels: heb je in je badkamer aan 1 wastafel voldoende? Of is het beter om voor meerdere wastafels te kiezen? Uiteraard is dit ook afhankelijk van de ruimte die je in je wastafel hebt.

Design van de wastafel

Lange tijd was een wastafel een vrij simpel product. Dit is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd; je kunt nu namelijk uit allerlei designs kiezen. Heb je het liefste een hele strakke wastafel? Of gaat je voorkeur uit naar een sierlijke wastafel? De keuze is reuze op dit moment.

Bij het design moet je niet alleen naar de vormgeving kijken, maar ook naar de kleurstelling. De kleurstelling van de wastafel zou je goed af moeten stemmen op de rest van de badkamer. Het is immers wel zo mooi als je een fraai geheel in je badkamer creëert.

Materiaal

In het verlengde van bovenstaande punt: let ook goed op het materiaal van de wastafel. Gaat je voorkeur uit naar een wastafel van keramiek, natuursteen, hardsteen of beton? Dit zijn slechts enkele van de vele materialen waar je tegenwoordig tussen kunt kiezen.

Wastafelkraan

Bij een fraaie wastafel hoort uiteraard ook een fraaie wastafelkraan. Gaat je voorkeur uit naar bijvoorbeeld een mengkraan, een wandkraan of een fonteinkraan? Ook op dit gebied heb je weer meer dan voldoende mogelijkheden. Stem het design, de kleur en het materiaal in ieder geval goed af op de wastafel.

Budget

Tot slot heb je uiteraard ook nog met je budget te maken. Probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen; binnen dat budget zoek je vervolgens naar de beste wastafel.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl