Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

23 mei 2022

Wat is mijn huis waard?

  Wat is je huis waard ?  

 

De woningmarkt in Nederland is op het moment van schrijven compleet oververhit. Woningen gaan als warme broodjes over de toonbank. Daardoor kun je een mooie prijs voor je woning vragen. Echter moet je hiervoor wel weten wat de waarde van je huis is. Ben jij benieuwd hoeveel je huis waard is? Er zijn enkele factoren die meespelen. In deze blog ontdek je precies waar je rekening mee moet houden op dit vlak.

Locatie

Het eerste gebied waarmee je de vraag “wat is mijn huis waard? kunt beantwoorden, is de locatie van je huis. Huizen zijn duurder afhankelijk van de locatie waar ze zich bevinden. Zo zijn huizen in steden een stuk duurder dan woningen op het platteland. Dit komt doordat er veel meer vraag is naar woningen in stadscentra van grote steden vergeleken met een klein dorpje. Verder zijn huizen aan het water ook hoger qua prijs. De locatie bepaalt dus een groot gedeelte van de huisprijs.

Grootte

De grootte van een woning is natuurlijk ook bepalend voor de vraagprijs. Elke vierkante meter extra betekent dat je een hogere prijs kunt vragen. Andersom kosten kleinere panden een stuk minder. Vergeet daarbij ook niet om de tuin mee te tellen. Een grote tuin hoort vanzelfsprekend ook bij een stuk vastgoed. Wees je dan ook goed bewust van het feit dat een groot huis je veel op zal leveren.

Onderhoud

Tevens speelt de staat van onderhoud mee in de waarde van een pand. Voor een woning waar duidelijk een gebrek aan onderhoud te bespeuren is, ontvang je minder dan een woning dat waarbij regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Daarbij kun je dus ook onmiddellijk wat aan de waarde van je huis doen door onderhoud te verrichten. Dit kan onderhoud zijn op kleine gebieden zoals een nieuwe wc bril, maar ook een hele verbouwing van de vloer valt hieronder. Wat je ook doet; onderhoud helpt mee om een huis met een hogere waarde te creëren.

Extra factoren

Tot slot bepalen details van een woning hoeveel geld je ervoor kunt ontvangen. Denk daarbij aan het feit of een woning bijvoorbeeld een zwembad heeft of dat er een garage is. Dit soort factoren zijn een leuk extraatje voor de koper, en leveren jou een mooiere vraagprijs op. Vergeet dus niet om deze factor mee te nemen. Zo weet je gegarandeerd dat je meer uit je woning kunt halen.

Hoe je de waarde inschat

Nu je weet welke factoren bepalen wat de waarde is van een woning, is het ook handig om te vermelden hoe je deze waarde precies in kunt schatten. Zo kun je een taxateur inschakelen voor jouw woning. In de meeste gevallen is een officiële taxatie zelfs verplicht. Elke bank zal deze eisen voor de hypotheekverstrekking. De taxateur beschikt over de juiste kennis om op een relevante wijze de waarde van je woning in te schatten. Op deze manier weet je dus meteen wanneer een bod te laag is je beter kunt wachten op een gunstiger bod. 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl