Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 mei 2022

 

  Verbouwing en materiaal  

Na een verbouwing veel materialen over? Dit kun je ermee doen!

Over het algemeen blijven er na een verbouwing ontzettend veel spullen over. Je wilt immers niet te weinig kopen, want anders ben je meer tijd kwijt aan het heen en weer rijden naar de bouwmarkt dan aan de daadwerkelijke klus. Dit overtollige materiaal is na afloop van de verbouwing vaak een hoofdpijndossier. Het neemt immers behoorlijk veel ruimte in, maar weggooien voelt ook een beetje zonde. Er is immers vaak een flink bedrag voor de materialen neergelegd. Over het algemeen raden we klussers aan om dit materiaal dan ook zo snel mogelijk weer her te gebruiken. Zo stoor je je niet aan het feit dat het materiaal veel ruimte inneemt en kun je direct na een afgeronde klus opnieuw je hobby uitvoeren. Ben jij nu op zoek naar een uniek hobbyproject dat je invulling kunt geven met jouw overtollige bouwmaterialen? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die jou kunnen inspireren voor je volgende project.

Cadeaus maken

We bezoeken allemaal wel eens een verjaardag waarvan we van tevoren écht niet weten wat er als cadeau gegeven kan worden. Nu kunnen de bouwmaterialen hier een prachtige oplossing voor zijn. Je kunt immers de materialen gebruiken om een leuk cadeautje van te maken. Denk hierbij aan een zelfgemaakte kaarsenhouder of bijvoorbeeld een kunstachtige object voor in de tuin. Het is hierin wel zaak dat je weet dat iemand hier iets mee kan. Als iemand bijvoorbeeld geen tuin heeft, dan wordt het al snel lastig om een dergelijk cadeau te geven.

Bouw iets unieks

Indien je hier de ruimte voor hebt, kun je de materialen gebruiken om iets unieks te bouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bouw van een eigen caravan. Het klinkt misschien als een onmogelijke klus, maar een beetje klussen bouwt zo een eigen caravan in elkaar. Het gaat hierin natuurlijk wel het geraamte en niet om het kooktoestel of het caravan matras Frans bed. Gelukkig hoef je aan de inhoud ook niet heel veel geld uit te geven. Een dergelijk kooktoestel pik je voor een paar tientjes op via marktplaats en of een matras van schuimrubber betaalbaar hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen.

Attributen voor in huis

Overtollig bouwmateriaal leent zich ideaal om attributen voor in huis van te maken. Denk hierbij aan het maken van een eigen fotolijstje of bijvoorbeeld een spiegel voor in de woning. Doordat je deze zelf gemaakt hebt zal je een enorm gevoel van voldoening krijgen elke keer als je naar deze attributen kijkt. Je hebt ze immers zelf gemaakt. Zeker iets om trots op te zijn! 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl