Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

10 juni 2022

  Werken in de bouw  

Licht aan het einde van de te bouwen tunnel

De bouw heeft het zwaar. Dat is al langer het geval en bovendien is dit al een stuk vaker voorgekomen. Met steeds weer een andere boosdoener. Dit keer zijn er verschillende factoren die het voor bouwbedrijven lastig maken. Maar er is beterschap op komst. De vooruitzichten zijn positief en dat is prettig voor bedrijven in de bouwsector én mensen die op zoek zijn naar een leuke baan in deze branche.

Geluidsnormen, stikstofproblematiek, PFAS. Er zijn nogal wat zaken die het leven van een ondernemer in de bouw momenteel niet zo rooskleurig maken. Daar komen de gevolgen van de coronacrisis en structurele personeelsproblemen nog bovenop. Voor buitenstaanders is het lastig te begrijpen dat je iedere gemeente hoort praten over diverse nieuwbouwprojecten en renovatie als gevolg van de benodigde verduurzaming. Terwijl de bouwsector het zo zwaar heeft. Maar juist daar liggen de kansen.

Sterke toename van bouwproductie
Waar vraag naar professionals is, komt het aanbod van goed personeel vanzelf. Veel professionals hebben vanwege meerdere crisissen in de bouw de branche verlaten. Ook verandert er, door de eerder genoemde duurzaamheid, een hoop in het vak. Dat biedt jonge ondernemers en bouwlieden kansen. Het werk ligt er en blijft nog wel even toenemen. De verwachting is namelijk dat de bouwproductie in ieder geval tot en met 2024 sterk zal toenemen.
De vraag naar maatwerk zal misschien wel groter dan ooit worden. Als medewerker in de bouw zorgt dit misschien wel voor een noodzakelijke omscholing. Omscholing is een ideale manier om jezelf te blijven ontwikkelen en mee te gaan in de huidige tijdsgeest. Bovendien zorg je er op die manier voor dat je verzekerd bent van een baan en een goed inkomen.

Wil jij werken in de bouw?
Er is nog een groep die kan profiteren van de huidige situatie in de bouwsector. En dat is misschien wel de belangrijkste groep voor de toekomst. Dit zijn mensen die in een andere branche werkzaam zijn en denken aan een overstap naar werken in de bouw. De bouw is een dankbare branche om naar over te stappen. Zoals gezegd en algemeen bekend ligt het werk bijna letterlijk voor het oprapen. Een ander groot voordeel is dat je vaak meteen aan de slag kunt en het vak gaat leren van ervaren bouwprofessionals. En wat voor veel beroepen (en autorijden) geldt, is ook in de bouw van kracht. Je leert het pas echt in de praktijk.

Verschillende bureaus zijn belast met het koppelen van personeel aan vacatures in de bouw. Zij doen er alles aan om de vacatures zo snel mogelijk in te vullen. Als je twijfelt over de overstap, is het slim om eerst met zo’n wervingsbureau in gesprek te gaan. Samen kunnen jullie dan je cv doornemen en over het vak in gesprek gaan. Vaak weet je dan al meteen of de bouw een geschikte branche voor je is. Aan het aanbod van werk zal het in ieder geval niet liggen. En dat blijft nog wel een tijdje het geval.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl