Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

17 juni 2022

Hoe schakel je de juiste vakman in voor een verbouwing?

Een verbouwing aan je woning is om meerdere redenen aan te raden. Met een verbouwing maak je je woning meer naar wens, geniet je van een waardestijging en geniet je mogelijk ook van een verduurzaming. Door je woning te verduurzamen, geniet je op termijn van een (flinke) kostenbesparing.

Een verbouwing in gang zetten is tegenwoordig een uitdaging. Het is namelijk bijzonder lastig om de juiste vakman voor een verbouwing in te zetten. Met onderstaande tips maak je het vinden van de juiste vakman gelukkig een stuk makkelijker.

Bepaal goed waar je naar op zoek bent

Ten eerste is het advies om je wensen helder in beeld te brengen. Ben je op zoek naar een elektricien? Geef dan bij een online platform duidelijk aan dat je op zoek naar een elektricien bent. Geef hierbij óók duidelijk om wat voor klus het precies gaat. Des te meer details je geeft, des te groter de kans is dat de juiste vakman op je aanvraag reageert.

Kies voor een vakman uit de buurt

Ten tweede is het advies om vooral dichtbij huis op zoek naar een vakman te gaan. Als je in Eindhoven woont, is het inschakelen van een loodgieter uit Amsterdam niet zo logisch. Door voor een vakman bij je in de buurt te kiezen, geniet je van enkele voordelen:

  • Korte reistijd = voordeliger.
    Je hoeft immers minder geld te betalen voor de reistijd van de vakman.
  • Sneller schakelen.
    Over het algemeen kun je met een vakman uit de buurt ook sneller schakelen.
  • Vakman kent mogelijk het soort woning.
    Een goede vakman heeft al in talloze huizen gewerkt, waardoor de vakman mogelijk ook al in een vergelijkbaar huis gewerkt heeft. De vakman is hierdoor in staat om het juiste advies aan je te geven. Gebaseerd op zijn/haar eigen ervaring welteverstaan.

Zorg dat je op tijd met de zoektocht start

Vraag eens aan een gemiddelde vakman wanneer hij/zij voor het eerst tijd heeft. Je moet niet verbaasd opkijken als dit pas over een half jaar of een jaar is. Uit de agenda’s van de meeste vakmannen komt tegenwoordig gewoonweg stoom.

Mede daarom is het onwijs belangrijk om je zoektocht op tijd te starten.

Alleen als je de zoektocht op tijd start, kun je nog tijdig een vakman regelen. Wil je bijvoorbeeld voor over 2 of 3 weken een vakman hebben? Dan vis je achter net of je moet woekertarieven betalen.

Zoek online

Tot slot nog de tip om via online kanalen op zoek te gaan naar de juiste vakman. Via het internet zie je direct welke vakmannen bij je in de buurt actief zijn. En zoals eerder al aangegeven; je kunt ook gebruik van een online platform maken.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl