Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

25 juni 2022

Met deze handige tuin tips, ben je van alle gemakken voorzien deze zomer!

In de zomer wil je er lekker relaxt bijzitten en het allemaal goed geregeld hebben, zodat je vooral veel kan genieten van je eigen tuin. Zorg daarom dat je alle laatste dingen hebt geregeld, zodat het hele gezin lekker zijn gang kan gaan. Heb je bijvoorbeeld nog niet genoeg zitplekken in je tuin, voor de gezellige lange zomeravonden? Een Van der Garde tuinset komt dan als geroepen!
Stel je tuinset zo samen, dat het volledig aansluit bij jouw wensen en natuurlijk ook bij de gezinssamenstelling. Lees hier nog meer handige tuin tips voor een zorgeloze zomer.

 

  Tuintips  

 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Je tuinkussens en kleden wil je einde van de dag netjes en droog kunnen opbergen. Zeker als er slecht weer wordt voorspeld. Het is namelijk ontzettend jammer als je de volgende dag niet in de tuin kan zitten omdat alle kussens nat zijn. Maar om nou alles naar binnen te halen en in je gang of woonkamer te stallen is ook niet ideaal. Zorg er daarom voor dat je in de tuin voldoende opbergruimte hebt. Dit kan door middel van een afsluitbare bak of tuinkast. Het is belangrijk dat de ruimte waterdicht is en dat het groot genoeg is voor de spullen die je erin kwijt wil.

 

Een tuinhek met deur

Het is ontzettend handig en misschien krijg je er ook wel een beetje een nostalgisch gevoel bij. Want het heeft iets gezelligs, als je kinderen achterom komen lopen, zo de tuin in. Als ze thuiskomen van school met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen ze makkelijk via de tuin naar binnen om vervolgens meteen te kunnen spelen. Zorg er in verband met veiligheid wel voor dat het hek op slot kan, want vreemden zijn natuurlijk niet welkom.

 

Creëer schaduwplekken

Heb je een tuin die veel zon krijgt? Dan ben je een bofkont. Het hebben van een zonovergoten tuin heeft veel voordelen, maar het is niet altijd fijn. Zorg er daarom voor dat je ook wat schaduwplekken maakt in de tuin. Zet een grote parasol neer of hang een schaduwdoek op. Een schaduwdoek bevestig je aan de schutting, of met een aantal palen waar je hem aan kan hangen. Zo kun je makkelijk de schaduw opzoeken, als je even op een koelere plek wil zitten.

 
Onkruid tegengaan

Het verwijderen van onkruid kan nogal een flinke klus zijn. En een klus waar je misschien niet altijd zin in hebt op warme zomerdagen. Ga daarom het onkruid tegen zonder schadelijke stoffen te gebruiken.
Hoe doe je dat? Bestraat zoveel mogelijk van je tuin met tegels en gebruik een onkruid werend middel voor de voegen. Als dat niet helemaal past binnen jouw stijl, ga dan voor een mooie bodembedekker. Het staat sfeervol en een goede bodembedekker houdt voor een groot deel het onkruid tegen.

 

Een automatische grasmaaier

Je weet pas echt wat je al die tijd hebt gemist als je een keer een automatische grasmaaier hebt gebruikt. Je wil nooit meer anders! Je zet hem aan met een druk op de knop en hij gaat lekker zijn gang. De volgende keer dat je de tuin in komt, is het hele gazon strak gemaaid. Dat heeft je dan toch weer een paar zweetdruppels bespaard!

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl