Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

27 juni 2022

De beste keuken voor jou? Met deze 4 handige tips vind je de perfecte match

Ben je een echte chef en sta je het liefst uren achter het fornuis? Of houd je meer van snel en gemakkelijk en wil je graag een keuken die zich daar helemaal voor leent? Er zijn oneindig veel verschillende opties wat keukens betreft. Welke keuken het beste bij jou past, lees je hier.

 

  Beste keuken  

 

Bepaal de inrichting en het design

Je keuken kan natuurlijk volledig ingericht worden zodat het past binnen jouw woonstijl, maar dat hoeft niet. Een keuken is een op zichzelf staande ruimte die ook voor een mooi contrast kan zorgen in je interieur. Een moderne inrichting gaat bijvoorbeeld goed samen met een industriële keuken. Je kan kiezen voor een keuken in dezelfde woonstijl als de rest van je huis, of gaan voor een combinatie.
Bij een open keuken is het extra belangrijk dat deze goed samengaat met de rest van de inrichting. Zo kun je bijvoorbeeld de vloer doortrekken naar de keuken, of de kleurtinten van de woonkamer laten terugkomen.
Ook in het design van de keuken zelf zijn er oneindig veel mogelijkheden. Bij Budgetplan keukens kun je jouw gehele eigen keuken samenstellen. Je bepaalt dan zelf de vorm, je kiest een mooi keukenblad uit van bijvoorbeeld keramiek of graniet én bepaald de combinatie van het materiaal, de kleuren en grepen van de keukenkastjes.

Kies je voor een kookplaat of gasfornuis?

Tegenwoordig komen de nieuwe keukens, zeker in nieuwbouwwoningen, vaak met een inductie kookplaat in plaats van een gasfornuis. Deze keuze is uiteraard geheel aan jou als je zelf een nieuwe keuken koopt. Bepaal daarom wat voor jou het beste werkt. Kook je vaak graag op hoog vuur? Dan wil je het liefst koken op gas. Echter kiezen steeds meer mensen voor inductie omdat het veiliger is, maar ook heel zuinig in het energieverbruik.
Ook belangrijk om mee te nemen is het aantal pitten. Als je echt van uitgebreid koken houdt, wil je niet vastzitten aan een fornuis met maar 4 kookpitten.
 

De vloer in jouw keuken

Bij het hebben van een open keuken kan het mooi zijn om de vloer door te trekken. Maar helaas zijn niet alle vloeren even geschikt in de keuken. Als je een echte houten vloer hebt liggen in de woonkamer, kan het er prachtig uitzien om deze door te trekken naar de keuken.
Of een houten vloer wel of niet geschikt is voor de keuken, ligt grotendeels aan de kwaliteit van de vloer en hoe deze bewerkt is. Als hij niet goed bewerkt is, kan het zijn dat de vloer minder waterbestendig is en kan gaan uitzetten bij contact komen met water. Een houten vloer kan dan dus sneller gaan slijten in de keuken, wat leidt tot meer werk in onderhoud. Vloeren die wel uitermate geschikt zijn voor de keuken zijn tegels, PVC en laminaat.

 

De verlichting

Een goed lichtplan maken voor je keuken is essentieel. In een keuken wordt geleefd en gezelligheid gecreëerd, dus sfeerlicht mag er zeker zijn. Maar er wordt natuurlijk ook gewerkt in een keuken. Functioneel licht is daarom ontzettend van belang tijdens het koken. Zorg er daarom voor dat de basis waarmee je de hele keuken verlicht een dimmer heeft, zodat je zelf kan bepalen hoe fel het licht is en op iedere gelegenheid aanpassen.  

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl