Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

4 juli 2022

Welke materiaal schutting past het best in jouw tuin?

   

Ben jij opzoek naar een erfgrens, rondom jouw tuin? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Zo kan je kiezen voor een haag of schutting. Daarnaast vallen er onder de schuttingen ook weer veel verschillende materialen. Welk materiaal past er het beste in jouw tuin? In deze blog beschrijven we de toepassing van een aantal populaire soorten schuttingen. We behandelen de stijl en de duurzaamheid van het materiaal. Op deze manier kan je eventueel inspiratie opdoen voor jouw tuin. Lees dus gauw verder en ontdek!

Douglas hout
Wil je een stevige houtsoort met een westers karakter? Kijk dan eens naar douglas hout. Deze houtsoort is afkomstig uit de naaldbomen van het noorden van de VS en Canada. Het is erg helder en fris van kleur en het heeft een warme gloed. Dit maakt het een sfeervolle en frisse houtsoort voor jouw schutting.

Hardhout
Hardhout is afkomstig uit loofbomen. Een voorbeeld van zo’n boom is een eik. Hardhout is over het algemeen wat duurder, omdat de bomen langzamer groeien. Hardhout is redelijk donker hout. Het is daarnaast wel een stevige houtsoort. De textuur kan vlekkerig worden, bij te weinig onderhoud. Sommige mensen vinden dit juist mooi, maar dit verschilt echt per persoon.

Grenenhout
Met grenenhout kies je voor een vrij taaie houtsoort. Het is geschikt voor constructiebouw. Het is dus een stevige houtsoort voor schuttingen. Het is ook erg licht van kleur, maar ook erg bleek. Dit maakt dat het op zich wat minder sfeervol oogt dan bijvoorbeeld douglas hout.

Composiet
Met composiet kies je voor een opkomend product. Het is strak, duurzaam en het kan tegen verschillende Nederlandse weersomstandigheden. Het past perfect bij een modern type huis. Zo is de kleur van composiet goed te combineren met bijvoorbeeld wit- en zwarttinten. Het is een samenstelling van hout en kunststof. Deze combinatie zorgt voor een langere levensduur. Zo kan je ook langer blijven genieten van jouw schutting!

Bamboe
Met bamboe schuttingen kies je voor een stevige houtsoort, met een exotisch karakter. Bamboe is erg stek, terwijl het weinig voeding nodig heeft tijdens het kweken. Het zorgt voor een vakantiesfeer dankzij de tropische uitstraling. Het is daarnaast erg duurzaam. Het is namelijk een natuurlijk product. De dunne stukken bamboe worden in een schutting stevig tegen elkaar geplaatst. Het is hierdoor zelf bestand tegen hevige weersomstandigheden. Dit maakt het een visueel aantrekkelijke en stevige schutting.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl