Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

11 juli 2022

Steiger kopen? Hier kun je op letten

Bouwsteigers kun je overal huren, maar erg handig is het niet altijd. Als je een regelmatige klusser bent, wil je waarschijnlijk liever een steiger kopen. En hoewel de professionals precies weten waar ze bij aankoop van een steiger op moeten letten, is het voor jou misschien nog een beetje zoeken. Geen nood: we geven je een paar tips waar op je kunt letten.

  Steiger  

Houd rekening met het verschil tussen werk- en platformhoogte

Wanneer je op zoek gaat naar bouwsteigers, zul je zien dat de termen ‘werkhoogte’ en ‘platformhoogte’ te pas en te onpas door elkaar worden gebruikt. Dat kan voor verwarring zorgen.

Word er gesproken van werkhoogte, dan bedoelen we daarmee de hoogte waarop je kunt werken als je bovenop het platform staat. Daar is een formule voor: platformhoogte + 2 meter = werkhoogte. Goed om te weten: dit is een indicatie en kan afwijken van de praktijk. Je bent immers zelf misschien iets korter of iets langer dan 2 meter.

Wanneer we spreken van de platformhoogte, dan hebben we het over de hoogte van het bovenste platform van de steiger. Wil je de totale hoogte van de bouwsteiger berekenen? Tel dan een meter optellen bij de platformhoogte. Bovenop de steiger komt namelijk nog een leuningframe van een meter. Het gebruiken van een leuningframe is verplicht.

Waar ga je de steiger voor gebruiken?

Bedenk je waar je de steiger voor gaat gebruiken. Wil je een bouwsteiger kopen omdat je die regelmatig nodig denkt te hebben? Of zal je deze incidenteel gaan gebruiken? En gebruik je de steiger het liefst binnen of buiten?

Al deze vragen geven je een beter beeld van het doel van de steiger. Het doel van de bouwsteiger bepaalt wat voor soort steiger je het best kunt kiezen. Je kunt bij veel verschillende aanbieders aan de hand van het doel gaan filteren en vergelijken.

Koop een steiger met losse onderdelen

Wanneer je een bouwsteiger gaat kopen, is het handig als je er eentje kiest met losse onderdelen. Dat is handig als je in de toekomst een onderdeel wilt vervangen  of een onderdeel wilt bijbestellen om de steiger verder uit te kunnen bouwen.

Advies vragen

Kom je er niet zelf uit? Vraag dan advies aan een expert.
Bij bijvoorbeeld AIC werken experts uit de bouw zelf. Voor hen zijn steigers hun dagelijks werk. Ze helpen je dan ook graag met het uitkiezen van de juiste steiger.

Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl