Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 juli 2022

Kunststof in de bouw hiervoor kun je het gebruiken 

Kunststof is een heel populair materiaal wat veel gebruikt wordt in de bouw. Kunststof wordt gebruikt als een vervanger van glas en biedt zelfs meer mogelijkheden dan glas, onder andere is het ook een makkelijker materiaal om mee te werken dan glas. Kunststof heeft zoveel voordelen te bieden en ook veel mogelijkheden. Ben je benieuwd hoe je kunststof kunt toepassen in de bouw? Lees de mogelijkheden in deze blog.   

 

Centre Pompidou, Paris

 

Wat is kunststof? 

Aangezien kunststof een vervanger is van glas is kunststof in te verkrijgen als een doorschijnend materiaal, anders zou het glas niet kunnen vervangen uiteraard. Kunststof staat ook bekend onder een andere naam, namelijk plexiglas aangezien kunstof gemaakt wordt van een bepaald plastic soort. Ook zit de term glas in de naam wat aantoont dat het een zelfde functie kan bieden als glas. Plexiglas wordt ook wel omschreven als, zo helder als glas en zo sterk als metaal. Naast dat kunststof te verkrijgen is als glashelder, kun je ook kunststof verkrijgen in verschillende kleuren zowel doorschijnend als niet doorschijnend.  

Het gebruik van kunststof in de bouw

Kunststof is om meerdere redenen een goede vervanger voor glas, waardoor het goed toe te passen is in de bouw. Zo is kunststof een flexibeler en minder breekbaar materiaal dan glas, ook is het goedkoper en makkelijker te maken dan glas. Wanneer je in de bouw bijvoorbeeld een overdekte gang maakt, waarin je wel naar buiten moet kunnen kijken. Dan kun je ervoor kiezen om kunststof te gebruiken in plaats van glas, mocht het voorkomen dat er iets kapot gaat in de constructie dan in kunststof veiliger. Wanneer kunststof breekt blijft het op zijn plek zitten, terwijl glas in vele stukken naar beneden kan vallen. Wanneer de gang in gebruik  is, is dit ook veel veiliger voor de bezoekers die onder de constructie door lopen.  

Welk soort kunststof gebruik je voor de gang? 

Zoals net al genoemd werd zijn er meerdere soorten kunststof op de markt, maar welke gebruik je nu wanneer je de gang wil maken. In dit geval maak je gebruik van polycarbonaat plaat, deze platen zijn mooie heldere platen daarnaast zijn deze kunststof platen ook nog kraswerend. Het voordeel van een heldere kraswerende plaat is dat deze lang mooi zullen blijven, helemaal bij zo’n constructie is dat van groot belang. Wanneer de constructie eenmaal klaar is wil je niet op korte termijn een kunststof plaat willen vervangen. 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl