Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

20 uli 2022

Omscholen in de technische branche: wat voor omscholingstrajecten zijn er allemaal?

Denk jij erover om van baan te veranderen, maar weet je niet wat je wilt gaan doen? Wanneer je ook maar een klein beetje affiniteit hebt met techniek dan is het laten omscholen naar een technische baan misschien een goede optie. De techniek is een breed begrip en kent verschillende vakgebieden die bovendien zeer afwisselende werkzaamheden bieden. Omscholing naar een technische baan loont, zeker omdat de technische branche al heel lang een tekort heeft aan technisch geschoold personeel. Er komt te weinig instroom vanuit de gebruikelijke mbo-opleiding en dat maakt dat zij-instromers makkelijk een baan kunnen vinden in een technisch beroep. Je kunt denken aan verschillende omscholingstrajecten zoals bijvoorbeeld:

·        Opleiding elektrotechniek
·        Opleiding installatietechniek
·        Opleiding zonnepanelen
·        Opleiding zonwering

Ook al heb je totaal geen ervaring in de techniek, je kunt altijd, door het volgen van het juiste omscholingstraject, een baan vinden in een technische functie.

   

Is een technische functie als zonnepanelen monteur iets voor jou?

Wanneer je nog niet duidelijk weet of een functie in de technische branche iets voor jou is, dan is het goed dat je weet dat je voor een basiscursus elektrotechniek geen speciale kennis nodig hebt. Misschien is een cursus zonnepanelen wel iets voor jou. Hierbij werk je voor een baas, met toekenning van een passend salaris, terwijl je wordt omgeschoold tot zonnepanelen monteur. De opleiding duurt gemiddeld anderhalf jaar. Het salaris dat je krijgt tijdens je opleiding start rond de € 2250 bruto per maand. Bovendien is het doel om na afronding van het omscholingstraject een vaste baan bij het bedrijf, waar je hebt gewerkt, te krijgen. Je behaalt alle certificaten die je nodig hebt waarbij alle opleidingsdagen onder werktijd vallen en doorbetaald worden.

Omscholen en toch een salaris ontvangen

Wanneer je kiest voor een omscholing, maar niet voor langere tijd terug naar school wilt, kun je de benodigde diploma’s en certificaten voor een technisch beroep behalen tijdens werktijd. Wanneer jij je aanmeldt bij Strevon dan wordt samen met jou gekeken waar je interesses liggen, of techniek wel iets voor jou is en welke functie het beste bij je past. Er wordt gezocht naar een werkgever bij jou in de buurt. Dit wordt dan je nieuwe werkgever waar je ook vanaf de eerste dag aan het werk gaat en waarvoor je ook salaris krijgt. Tijdens het werk leer je alle technieken en behaal je alle diploma’s en certificaten die je nodig hebt voor het werk dat je uitvoert. Het hele omscholingstraject kost jou niets, behalve een goede inzet en doorzettingsvermogen.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl