Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

6 september 2022

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe vloer?

Een nieuwe vloer geeft een nieuwe look aan je hele huis en je kunt er jarenlang mee door. Daarom is het belangrijk dat je tijdens het uitzoeken van een nieuwe vloer een aantal dingen goed in de gaten wilt houden. Een mooie vloer is namelijk niet voldoende. Het moet ook praktisch en duurzaam zijn en eventueel geschikt zijn voor vloerverwarming. Hieronder vind je een aantal tips voor waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van een nieuwe vloer!

   

Materiaal

Het is natuurlijk erg belangrijk om goed na te denken over welk soort materiaal je wilt voor je vloer. De keuze is tegenwoordig erg groot en er zit voor ieder huis en iedere smaak wel een geschikt materiaal tussen. Ga je bijvoorbeeld voor laminaat, parket, een PVC-vloer of wordt het toch vloerbedekking? En bij PVC kun je ook nog eens uit veel verschillende soorten vloeren kiezen. Wordt het bijvoorbeeld een visgraatvloer, een laminaatlook of juist een PVC-betonlook? Alles is mogelijk!
Al deze bovengenoemde materialen zijn van goede kwaliteit en duurzaam. Toch kan een houten vloer wat lastiger in onderhoud zijn en bij klimaatwisselingen uit- of juist inzetten. Dit maakt hout net iets minder duurzaam als vloer. Een PVC-vloer is daarentegen een stuk duurzamer en makkelijker in onderhoud. Denk dus ook na over deze praktische dingen bij het uitzoeken van materiaal voor je vloer.

Vloerverwarming

Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, is het ook belangrijk om erover na te denken of je ook vloerverwarming wilt gebruiken. Dit kan namelijk invloed hebben op de keuze van het materiaal. Niet elk soort materiaal kan de warmte van vloerverwarming even goed geleiden. Het is daarom belangrijk om je van tevoren even te verdiepen in de duurzaamheid van het materiaal in combinatie met vloerverwarming.

Op welke plek in huis?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer, is het ook belangrijk om van tevoren te bedenken op welke plek je de vloer wilt leggen. In de badkamer is het bijvoorbeeld niet zo handig om voor parket of laminaat te gaan. En in de keuken en woonkamer wil je waarschijnlijk een vloer met vloerverwarming. Het kan dus helpen om van tevoren goed te bedenken wat voor soort vloer je bij welke kamer wilt. Een PVC-vloer past bij zo'n beetje elke plek in huis. Ga bijvoorbeeld voor click PVC, dat je eenvoudig en snel kunt leggen en in allerlei stijlen verkrijgbaar is!

Met deze tips wordt het een stuk eenvoudiger om een nieuwe vloer uit te kiezen voor bij jou thuis!

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl