Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 september 2022

Breng de Scandinavische sfeer in de tuin met een vlonder
Een vlonder in de tuin geeft het ultieme warme vakantiegevoel van Scandinavië. Het brengt een hele boel sfeer met zich mee en het is als je Bob de Bouwer skills hebt ook nog eens goed zelf in elkaar te zetten. De constructie voor een vlonder is best eenvoudig. Ideaal voor wanneer zelf aan de slag wilt, en ook geld wilt besparen. Hoe u te werk gaat met het bouwen van een vlonder leest u in deze blog.

   

Kies de juiste soort hout voor bij u in de tuin
Vlonders worden gemaakt van hout. Eigenlijk kunt u kiezen uit elk soort hout, maar het is aan te raden om tropisch hardhout te gebruiken. Dit is het soort hout dat het langste met u mee gaat. Andere soorten takelen sneller af en aangezien een vlonder heel wat moet ondergaan door het vele lopen, is dit niet handig. Tropisch hard hout kenmerkt zich door zijn sterke karakter en duurzame levensduur. Daarnaast is het een fijn hout om mee te werken en heeft het ook nog eens een mooie uitstraling.

Heeft u een vergunning nodig om een vlonder te bouwen?
Over het algemeen heeft u geen vergunning nodig bij het bouwen van een vlonder. Maar wanneer u een houten vlonder boven het water wilt bouwen, dan zult u een omgevingsvergunning aan moeten vragen. Waarom? Omdat het hier om een bouwwerk gaat. Dit geldt ook wanneer de vlonder aan een damwand is vastgemaakt. In sommige gevallen is het mogelijk dat u naast een omgevingsvergunning ook nog een vergunning van het waterschap moet hebben. Dit komt doordat u deels in het water bouwt. Vraag dit voor de zekerheid nog na bij het waterschap van uw gemeente.
Gaat het om een vlonder die niet vaststaat, maar drijft hij? Dan heeft u geen vergunning nodig. Ook niet wanneer u een vlonder in uw tuin en niet boven het water bouwt.

Onmisbaar gereedschap
Bij het bouwen van een vlonder is een bouwlaser onmisbaar. Hij wordt gebruikt om oppervlakken waterpas te stellen en ervoor te zorgen dat bouwprojecten verticaal staan. Deze tool wordt ook gebruikt om afstanden op te meten. Dit kan nog wel eens goed van pas komen wanneer u van plant bent om een grote vlonder te bouwen.

Bent u nog op zoek naar een bouwlaser? Kijk dan eens rond in het uitgebreide assortiment van Visser & Visser. Zij helpen u graag verder bij uw (bouw)projecten!
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl