Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

9 september 2022

Nog even snel de tuin zomer-klaar krijgen

De zomer is nu echt van start en misschien kom je er nu pas achter hoe erg jouw tuin nog niet klaar is voor de zomer. Het gras is overgroeid, de planten zijn overleden en de tegels zijn gebroken. Alleen als je kijkt naar de temperaturen die er nog aan zitten te komen, wil je deze zomer wel lekker in de tuin kunnen zitten en met vrienden barbecueën. Een van de makkelijkste manieren om je tuin snel en eenvoudig zomer klaar te krijgen, is het aanleggen van terrastegels.

   

Het aanleggen van terrastegels
Een groot voordeel van terrastegels is dat iedereen dit zelf zou kunnen aanleggen. Met wat ophoogzand, voegzand, een waterpas, een rubberen hamer en de terrastegels kom je al een heel eind. Zodra de tuin is leeg getrokken en het ophoogzand is gladgestreken, kunnen de terrastegels al worden geplaatst. Zo heb je binnen no time een mooi stukje om te zitten en te genieten van het mooie zomerweer.

Het onderhoud van terrastegels
Gelukkig is na het plaatsen van de terrastegels, het onderhoud niet al te veel werk. Natuurlijk zullen de tegels te maken krijgen met algen en andere groene aanslag door de neerslag. Maar wist je dat deze groene aanslag makkelijk te verwijderen is? In de meeste gevallen is warm water al voldoende om de aanslag te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar ook als dat nog niet voldoende is, ligt de oplossing waarschijnlijk al in het schoonmaakkastje. Een beetje groene zeep of (schoonmaak) azijn is vaak de truc om de achtergebleven aanslag te verwijderen, zonder schade aan te brengen aan de tegels of de natuur.

Een lang termijn investering
Bestrating is zeker niet de goedkoopste manier om je tuin aan te kleden. Voor terrastegels ben je al snel tussen de €20 tot €40 euro per m2 kwijt. Maar naar terrastegels moet je kijken als een lange termijn investering. Terrastegels kunnen al snel 20 jaar meegaan. Het klopt dat het aanleggen van gras per m2 een stuk goedkoper is, maar het onderhoud ervan vraagt toch echt wel een hoop energie en tijd. Uiteindelijk zullen na verloop van tijd de terrastegels relatief goedkoper zijn dan een alternatief zoals gras.

Hulp nodig met kiezen?
Nu zit je er misschien over te denken om terrastegels te halen voor je tuin, maar waar moet je beginnen? Het aanbod van terrastegels neemt alleen maar toe, waardoor het lastig is om te weten welke tegels nou goed zijn voor jou en voor welke tegels je waar krijgt voor je geld. Gelukkig zijn er specialisten die je van goed en deskundig advies kunnen voorzien, bijvoorbeeld de specialisten van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij zijn gespecialiseerd in sierbestrating en kunnen je goed adviseren over welke terrastegels geschikt zijn voor jou.

Ook kan je een keer kijken bij hun aanbod aan terrastegels en voor de goedkoopste prijs een offerte aanvragen via het winkelmandje.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl