Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

22 september 2022

3 redenen waarom jij nú je dak moet controleren

De kans is groot dat jij niet dagelijks het dak op gaat om te controleren wat de staat ervan is. Dat is ook helemaal niet gek of erg, want je mag erop vertrouwen dat het allemaal goed zit. Toch raden we je aan om dit eens per half jaar wél te doen, puur om te controleren of er onderhoud gepleegd moet worden. Zeker met wat oudere huizen is dit zeer aan te raden, want wie weet hoe lang het dak al in dezelfde staat verkeerd en wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Bij deze geven we je drie redenen om nú het dak te controleren.

   

 

Relatief rustig weer
De herfst staat op ons te wachten en dat betekent dat er onstuimig weer aan zit te komen. De periode tussen de zomer en de herfst is relatief rustig, maar betekent vaak dat we weer meer regen krijgen en misschien is jouw dak daar nog helemaal niet klaar voor. Je kunt dan maar beter zorgen dat je nu direct je dak laat controleren. Zo weet je zeker dat wanneer er een storm op komst is, jij niet naar bed hoeft met de angst dat het dak er halverwege de nacht afvliegt. Wanneer er een regenbui of storm aan zit te komen met flinke windvlagen zal je ons dankbaar zijn. Voorkomen is beter dan genezen, want de kosten van een dakdekker liegen er niet om tijdens een storm.

Energie besparen
Als jij een wat ouder huis hebt met een ouder dak, is de kans groot dat de isolatie van het dak niet top is. Zeker nu de energieprijzen extreem hoog zijn, kan het een goed idee zijn om eens naar bespaarmogelijkheden te kijken. Zo kun je tijdens het vervangen van dakpannen, ook direct de dakisolatie flink aanpakken. Er gaat minder kostbare energie verloren, waardoor jouw energierekening meer te controleren valt.

Beschadigingen vroegtijdig opsporen

In het kader van besparingen is het ook een goed idee om je dak te controleren. Door jouw woning regelmatig te onderhouden, voorkom je dat je ineens grote uitgaven moet doen. In een crisistijd met flinke prijsstijgingen zit je misschien niet te wachten op onderhoud aan je dak. Maar, je zit natuurlijk helemaal niet te wachten op een dak dat lek is, grote scheuren bevat of volledig vervangen moet worden door schade. Voorkom dat je ineens je spaarpot moet legen, door af en toe een kwartje bij te leggen. Bij wijze van spreken natuurlijk!

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl