Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

23 september 2022

Betrek de voordelen van LED lampen in het bouwproject

Wanneer je werkzaam bent in de bouwwereld, dan is verlichting een belangrijke schakel binnen het bouwproject. Alle bouwprojecten worden opgeleverd met een goed lichtplan, wat zowel per gebouw als per ruimte verschillend kan zijn. Het is natuurlijk belangrijk om bouwprojecten met duurzame verlichting op te leveren. Dus twijfel jij aan het gebruik van LED verlichting bij het opleveren van jouw bouwprojecten? Niet doen. Door het gebruik van LED lampen kan je tot wel 60% aan energie besparen. Dit is natuurlijk goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee kan dat veel schelen. Led verlichting kent veel voordelen. Zo is het zeer veilig in gebruik omdat LED lampen geen warmte uitstraalt en is het goed te gebruiken om eyecatchers in de woning uit te lichten. Zorg dus voor goed advies en maak gebruik van LED lampen bij het opleveren van bouwprojecten.

Maak een goed lichtplan bij je bouwproject

Ieder bouwproject heeft baat bij een goed lichtplan. Met een lichtplan bepaal je per woning of per ruimte waar de verlichting geplaatst moet worden, wat het doel is van de verlichting en hoeveel verlichting er aanwezig moet zijn. Ook het type verlichting wordt vastgelegd, wat afhankelijk is van de doelstelling van de ruimte. Wil je knus en gezellig tafelen? Dan is geel licht de beste verlichting die je kan plaatsen. Deze verlichting bootst kaarslicht na, wat direct een intieme sfeer creëert. Wil je liever een boek lezen of werken in je kantoor? Dan kan je het beste kiezen voor wit licht. Dit witte licht verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat daglicht wordt nagebootst. Hierdoor krijg je een hele andere invulling van de ruimte dan wanneer je voor sfeerverlichting kiest. Met LED lampen kan je eindeloos variëren. Dus twijfel je? Probeer dan simpelweg wat verschillende intensiteiten en kleuren uit. Led verlichting is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, waardoor er voor iedereen wel een perfect lichtplan te maken is. 

De voordelen van LED lampen

Het op tijd inplannen van het gebruik van LED lampen in bouwprojecten is dus enorm belangrijk en kent echt veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat LED lampen ten opzichte van traditionele verlichting tot wel 60% aan energie bespaart. Hierdoor is LED verlichting niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast is LED vaak dimbaar, waardoor je snel en eenvoudig je eigen sfeer in huis kan creëren. Laat de LED lampen eens schijnen op dat ene prachtige schilderij zodat deze perfect naar voren komt. Of kies voor heldere verlichting in de garage zodat je ook bij avondlicht perfect kan klussen. LED verlichting is bovendien zeer veilig omdat LED geen warmte afgeeft. Hierdoor is de kans op brand enorm verkleint, wat zeker in woonhuizen van toegevoegde waarde is. LED is bruikbaar binnenshuis als buitenshuis, waardoor je je verlichting voor de gehele woning op elkaar aan kan passen. Twijfel je dus op LED geschikt is voor jou? Twijfel dan niet langer, want met eindeloze keuzemogelijkheden in intensiteiten en kleuren is er voor iedereen de perfecte verlichting te vinden. Maak een bouwproject compleet door het lichtplan volledig uit te denken waarbij je rekening houdt met het huis, de inrichting en de tuin. 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl