Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 september 2022

 

   

 

Groen bezig, ook in silo
Weber Beamix Beton 75 eco in silo

Weber Beamix, heeft de ambitie om in 2050 CO2 neutraal te zijn. En daar worden nu al grote stappen voor gezet. Naast het terugdringen van de uitstoot tijdens productieprocessen, wordt er ook gekeken naar de samenstelling van producten. Met de introductie van Weber Beamix Beton 75 eco heeft Weber Beamix weer een grote stap gezet richting de genoemde klimaat ambitie. En nu is dit product ook beschikbaar in silo!

Sterk
Weber Beamix introduceerde in 2021 Beton 75 eco in verpakkingen van 25 kg. Een beton die door zijn bijzondere samenstelling een CO2 reductie van 50% realiseert, terwijl de sterke eigenschappen intact blijven. Beton 75 eco voldoet aan de norm EN 206, heeft de sterkteklasse C20/25 en is KOMO en BSB gecertifieerd.  Zoals je ziet, ook Weber Beamix Beton 75 eco voldoet aan de hoge kwaliteitseisen.

Verkrijgbaar in silo
Voor werken vanaf 7,5 m3 ( 15 ton) is het nu ook mogelijk om Beton 75 eco in een silo te bestellen. Alle gemakken die een silo met zich meebrengt, zijn nu ook van toepassing op deze mortel. De hoeveelheid mortel die je op dat moment nodig hebt, wordt aangemaakt. Geen wachttijden en geen toeslagen voor kleine leveringen. Met een uitlevering van ca. 12 liter per minuut is een kruiwagen binnen 5 minuten gevuld. De silo met menger zorgt voor een goede voortgang van het werk. En wanneer het storten klaar is, laat de speciale rubberen mengbuis zich eenvoudig schoonmaken.

Betonakkoord
In 2018 is door de industrie het betonakkoord getekend. Eén van de onderwerpen is het behalen van een verder dalende CO2-uitstoot met als ondergrens 30% CO2-reductie in 2030 ten opzichte van 1990, en een intentie tot 49% reductie in de keten. Dit uiteraard met de kwaliteit en duurzaamheid van het hedendaagse beton. Weber Beamix is dan ook trots dat dit doel al in 2021 is bereikt.

Meer informatie en de specificaties van Beton 75 eco kun je vinden op www.weberbeamix.nl.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl