Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

7 oktober 2022

 

Groene en energieneutrale wijk met koop- en sociale huurwoningen  

Bouw duurzame woningen LOF Erasmusveld in Den Haag van start

In de wijk Erasmus Veld in Den Haag is bouwende projectontwikkelaar VORM gestart met de bouw van de eerste fase van LOF, een toekomstgerichte en duurzame woonwijk met koop- en sociale huurwoningen. Een wijk waar mensen in een fijne, veilige en groene omgeving hun hele wooncarrière kunnen doorlopen en dat ook nog eens op een zo duurzaam mogelijke manier.

Op 6 oktober vierden VORM, Toplevel Development, de toekomstige bewoners en andere betrokkenen een zonovergoten feest voor de start van de bouw.Het nieuwe plan LOF wordt gebouwd op het voormalige volkstuinencomplex Vlietlust in de prachtige wijk Erasmus Veld, tussen de Martinus Nijhoffweg en de Erasmusweg. De locatie en de grote diversiteit aan woningtypen maken dit plan uniek.

Niet naast, maar met elkaar
"In totaal verrijzen in LOF 139 zeer energiezuinige eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen, voor zowel huur als koop. Het wordt een wijk die onze visie op wonen optimaal uitstraalt", vertelt Marloes de Herder, Projectontwikkelaar bij VORM. "Want waar je woont, moet je ook fijn leven; in een gezellige buurt, in een gezonde en groene omgeving, waar de kinderen fijn kunnen spelen en waar je omziet naar je buurtgenoten. En zij naar jou." Zo’n wijk wordt LOF. Een wijk waar je niet naast, maar met elkaar leeft. En ook nog eens een wijk voor alle leeftijdsfasen, van starter tot senior, met volop mogelijkheden om door te stromen, dankzij het gedifferentieerde aanbod aan sociale huurwoningen, geschakelde woningen en extra ruime eengezinswoningen.

Alles is aanwezig om LOF uit te laten groeien tot een levendige, knusse woonwijk. LOF is ideaal voor mensen die graag in een energieneutraal huis willen wonen in een veilige, autoluwe en besloten buurt.

 
   
 

Woningen in LOF
Fase 1 van LOF omvat 43 prachtige eengezinswoningen in diverse types en woningbreedtes, van 5,10 meter tot wel 7,30 meter. Een deel van woningen is gebouwd in de stijl van de Haagse School, een even fraaie als logische keuze voor een echte Haagse wijk als LOF!

Naast de 99 energieneutrale eengezinswoningen in het midden en hogere segment, bouwt VORM in LOF, met woningcorporatie Rijswijk Wonen en ontwikkelcombinatie Topvorm Vastgoed B.V., ook 40 sociale beneden-boven huurwoningen. Dit worden slim ingedeelde driekamerwoningen voor twee- tot driepersoons huishouden, met een voordeur op straatniveau. Ook deze woningen zijn energieneutraal en ontworpen in de stijl van de Nieuwe Haagse School, door het Haagse architectenbureau Schippers Architecten BNA.

Erasmus Veld: de wijk van de toekomst
LOF maakt deel uit van een grotere gebiedsontwikkeling van de wijk Erasmus Veld. Een duurzame, klimaatbestendige en ecologische nieuwe woonwijk. Wat Erasmus Veld uniek maakt, is de duurzame inrichting van de openbare ruimte, met zo veel mogelijk groen en zo min mogelijk bestrating. Een voorbeeld in Nederland.

Hier verrijzen bijna 1.000 nieuwe woningen, van eengezinswoningen tot appartementen. Zo’n 30% van de nieuwbouw bestaat uit sociale huurwoningen. Alle nieuwe woningen krijgen een energie A-label. Ze zijn gasloos, uitgerust met de nieuwste technische ontwikkelingen voor energievoorziening, goed geïsoleerd, comfortabel en gebouwd met duurzame bouwmaterialen.

Ecologisch Lint

In het Erasmus Veld gaat de gemeente samen met de partijen een nieuwe waterrijke, groene strook aanleggen: een Ecologisch Lint. Hier komt ook een recreatief pad met op een aantal plekken ruimte voor bewoners. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een natuurspeelplek, een picknickplek, of een plek waar bewoners rustig kunnen genieten van de natuur. Omwonenden worden betrokken bij het ontwerp van dit Ecologisch Lint. Het moet een plek worden waar dieren en planten zich thuis voelen en waar inwoners vlakbij huis en in de stad kunnen genieten van de gevarieerde natuur.

Alle woningen in LOF Fase 1 en LOF Fase 2 zijn verkocht. In Fase 3 is nog een beperkt aantal koopwoningen beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op www.vorm.nl/loferasmusveld.

 
     
     

 

 

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl