Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

26 oktober 2022

Zwart verwerken in je badkamer, zo doe je dat

Veel mensen houden van de kleur zwart in hun interieur. Dat is ook niet zo gek, want het is vrij neutraal, past bij heel veel andere kleuren en zorgt voor een chique uitstraling. Toch kan het ook best wel hard overkomen of de ruimte juist een stuk donkerder laten lijken. In de badkamer willen veel mensen toch graag dat het er licht en opgeruimd uitziet, waardoor ze eerder voor wit kiezen. Daarnaast wordt de kleur wit vaak geassocieerd met hygiëne en een schoon oppervlak, wat gewenste eigenschappen zijn voor een badkamer. We geven je graag wat ideeën om wél zwart in de badkamer toe te kunnen voegen.

 

(click voor vergoting)

 

 

Ga er volledig voor
Als jij écht een fan bent van zwart in de badkamer, ga er dan gewoon volledig voor. Niemand zegt tegen jou dat je alles volgens de ‘gewone’ gang van zaken moet inkopen. Misschien moet je iets meer zoeken naar zwarte onderdelen, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn of dat je ze niet kunt kopen. De moderne badkamer van tegenwoordig is toch al niet meer compleet wit, dus je hoeft dit echt niet te volgen als je dat niet wilt. Kies juist voor dat zwarte toilet en de zwarte waskom. Scoor bijpassende zwarte kranen voor bij de wastafel, maar bijvoorbeeld ook voor in de douche. Maak het af met een paar gave decoraties, zoals een zwart zeeppompje, zwarte handdoeken en een zwarte badmat. Hoe gaaf is dat?

Subtiele hints naar zwart
Lees je het bovenstaande en vind je dit toch iets te gewaagd? Je kunt het natuurlijk ook iets subtieler aanpakken, zoals je dit bij de meeste badkamers ziet. Kies in dat geval voor neutrale badkamermeubels, bijvoorbeeld ‘gewoon’ in het wit. Je kunt alles in het wit kopen, om vervolgens wat subtiele, zwarte hints toe te voegen. Die zwarte kraan kan bijvoorbeeld nog steeds, ook als je een witte of antracieten waskom hebt. Ook mag je nog steeds zwarte handdoeken toevoegen of een zwartstalen douchedeur laten installeren. Combineer het echter met wat meer lichte tinten, zodat het niet te extreem wordt allemaal. Op die manier kun je prima op een subtiele wijze zwart toevoegen in de badkamer.

Zoals eerder beschreven is het belangrijkste dat je je thuis voelt in je eigen woning. Het maakt niet zoveel uit of jouw smaak niet hetzelfde is als die van de ontwerpers, de magazines of zelfs jouw vrienden. Als je van plan bent om nog jaren in dit huis te wonen, kun je lekker je gang gaan en jouw huis inrichten zoals jij dat zelf wilt.

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl