Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

12 november 2022

Huishoudelijk apparaat kapot: wat zijn je opties? 

   


Het is heel vervelend, maar het overkomt ons allemaal: huishoudelijke apparaten die kapotgaan. Vaak is het een situatie waar je opeens mee geconfronteerd wordt. Hoewel de oorzaak kan zitten in slecht onderhoud, heb je er op het moment dat het zich aandient mee te dealen. Wat zijn je opties wanneer er een huishoudelijk apparaat kapotgaat?

Garantie

Heb je garantie op je kapotte huishoudelijke apparaat? Blijf er dan zelf vanaf en maak gebruik van je garantie. Anders heb je kans dat je garantie vervalt als je er alsnog gebruik van probeert te maken. Het vervelende van je garantie gebruiken is dat je waarschijnlijk wat geduld moeten voordat het probleem voor je opgelost wordt en dat het soms best een gevecht kan zijn om het geregeld te krijgen. Maar als je recht hebt op garantie, is het zonde om daar geen gebruik van te maken.

Zelf repareren

Veel mensen achten zichzelf ongeschikt om elektronische apparaten te repareren, maar dat is niet altijd terecht. Er zijn best reparaties of onderhoudsklussen die je wél prima zelf kunt uitvoeren. Ook als daar vervangende onderdelen voor zijn. Zo kun je online gewoon koffiezetapparaat onderdelen bestellen voor jouw koffieapparaat als je het probleem hebt weten op te sporen. Ook is niet ieder mankement even ingewikkeld om op te lossen en zeker niet de moeite waard om het apparaat voor te vervangen. Losse vaatwasser onderdelen die uitneembaar zijn kunnen immers ook net zo makkelijk vervangen worden voor hetzelfde vervangende onderdeel.

Monteur laten komen of nieuw apparaat kopen?

Is je garantie verlopen en kun je het probleem niet zelf oplossen? Dan kun je natuurlijk een monteur laten komen, maar houd er rekening mee dat dit voor eigen rekening komt en erg duur kan zijn. Dusdanig duur dat het wellicht niet eens de moeite waard is om het apparaat nog te laten repareren, omdat een vervangend apparaat niet veel duurder of zelfs goedkoper is. Leg daarom het euvel voor aan een monteur wanneer je deze belt om een indicatie van de kosten te krijgen. Dat is niet altijd even makkelijk in te schatten, maar laat in dat geval verschillende scenario’s schetsen en vraag wat jij kunt doen om nader te bepalen welk scenario van toepassing kan zijn

   


Houd er rekening mee dat wanneer je een huishoudelijk apparaat dat kapot is weg wilt doen, dat dit niet gratis is. Zelf naar de stort brengen kost geld, maar laten afvoeren door de leverancier van je nieuwe apparaat kan mogelijk ook geld kosten, hoewel zo’n verwijderingsbijdrage vaak in de prijs van het (nieuwe) apparaat ingecalculeerd zit.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl