Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

14 februari 2023

PVC visgraat vloer leggen: zo pak je dat aan

 
Heb je jouw droomvloer gevonden? Dan wil je deze natuurlijk zo snel én perfect mogelijk in de woning leggen. Het leggen van een visgraat PVC vloer is niet eenvoudig. Maar als je een beetje handig bent, dan moet het zeker lukken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Voordat je je PVC vloer gaat leggen

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste ondervloer gebruikt. Laat je hierin adviseren door een specialist. Kies je voor een PVC vloer voor de badkamer van Roobol? En heb je vloerverwarming? Dan moet je zeker de juiste (dunne) ondervloer gebruiken. Ook moet de vloer moet voor het leggen volkomen egaal zijn. Dat betekent dat je de vloer eerst moet egaliseren. Verder moet de vloer 48 uur acclimatiseren in het midden van de ruimte waar deze gelegd gaat worden. Hiermee zorg jij ervoor dat de vloer kan wennen aan het binnenhuisklimaat van de woning.

Het leggen van de vloer

Bepaal eerst de legrichting. Maak een hartlijn in het midden van de kamer. Daar leg je de eerste baan op. Daarna werk je naar buitenkanten toe. Je hebt te maken met een rechter- en een linker plank. Deze planken leg je dus om en om. Om het mooiste effect te krijgen is het raadzaam om steeds stroken uit verschillende verpakkingen te gebruiken. Soms is de kleur van het ene pakket namelijk lichter of donkerder dan de kleur van het andere pakket. Als je de stroken door elkaar gebruikt, dan zie je daar niks meer van. Bovendien creëer je op deze manier een authentiekere uitstraling!

PVC visgraat vloer laten leggen door Roobol

Zoals je kunt lezen, is het niet eenvoudig om zelf een visgraat vloer te leggen. Vooral de PVC vloer voor de badkamer is wat lastiger te leggen, omdat je te maken hebt met een kleine ruimte en veel hoeken. Wil je het werk liever overlaten aan specialisten? Dan kun je de PVC visgraat vloer laten leggen door Roobol. Roobol heeft een team echte vakmensen voor je klaarstaan die je maar wat graag helpen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl