Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 mei 2023

Verschillende klussen waarbij je een steiger nodig hebt en waarom je deze het beste kan huren
Als je aan een klus begint waarbij je op hoogte moet werken, dan is een steiger vaak de beste keuze. Het werken op hoogte brengt namelijk risico's met zich mee en een steiger biedt de nodige veiligheid en stabiliteit. Maar waarom zou je een steiger huren in plaats van er zelf een aanschaffen? En welke klussen zijn geschikt voor een steiger? In dit artikel bespreken we verschillende klussen waarbij je een steiger nodig hebt en waarom je het beste kan kiezen om een steiger te huren bij 123 machine verhuur.

Gevelwerkzaamheden
Een van de meest voorkomende klussen waarbij je een steiger nodig hebt, zijn gevelwerkzaamheden. Denk hierbij aan het schoonmaken van de gevel, het vervangen van voegen of het schilderen van de gevel. Bij dergelijke werkzaamheden moet je vaak op hoogte werken en is een steiger onmisbaar. Een steiger biedt de nodige stabiliteit en zorgt ervoor dat je veilig kunt werken op hoogte.

Dakwerkzaamheden
Ook bij dakwerkzaamheden is een steiger onmisbaar. Bijvoorbeeld als je het dak wilt vervangen, dakpannen wilt leggen of een dakkapel wilt plaatsen. Ook hierbij moet je vaak op hoogte werken en is het belangrijk dat je veilig en stabiel staat. Een steiger biedt uitkomst en zorgt ervoor dat je op een veilige en efficiënte manier aan de slag kunt.

Schilderwerkzaamheden
Als je de buitenkant van je huis wilt schilderen, dan is het aan te raden om een steiger te huren. Een steiger biedt niet alleen stabiliteit en veiligheid, maar zorgt er ook voor dat je efficiënter kunt werken. Met een steiger kun je namelijk in één keer een groot oppervlak bereiken, waardoor je minder vaak op en af hoeft te stappen. Bovendien is het werken op een steiger veel comfortabeler dan op een ladder.

Glasbewassing
Ook bij glasbewassing is een steiger vaak de beste keuze. Bij het wassen van ramen op hoogte moet je vaak op een onstabiele ondergrond staan, zoals een ladder of een trap. Dit brengt risico's met zich mee en kan erg vermoeiend zijn. Met een steiger kun je veilig en comfortabel werken en bovendien een groter oppervlak bereiken.

Waarom een steiger huren?
Nu je weet welke klussen geschikt zijn voor een steiger, vraag je je wellicht af waarom je het beste een steiger kunt huren in plaats van er zelf een aan te schaffen. Het antwoord is simpel: een steiger is een kostbaar en groot object dat je niet zomaar even opbergt. Als je slechts af en toe een steiger nodig hebt, is het veel voordeliger om er een te huren. Je bespaart hiermee niet alleen op de kosten, maar ook op de opslagruimte en het onderhoud.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl