Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 mei 2023

LED dimmers: hét geheim voor perfect licht

LED verlichting is populair. Wij snappen wel waarom! LED verlichting heeft namelijk energiezuinige en duurzame eigenschappen. LED lampen hebben wel een specifieke vorm van controle nodig. Ze werken namelijk op gelijkstroom, in plaats van op wisselstroom. LED dimmers zijn hiervoor dé oplossing. Met dimmers regel je de helderheid van de lampen om de gewenste sfeer te creëren. In deze blog geven we je meer informatie over LED dimmers en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Wat is een LED dimmer?
Een LED dimmer is een apparaat dat wordt gebruikt om de helderheid van LED verlichting te regelen. In tegenstelling tot traditionele dimmers, werken LED dimmers op een andere manier. Ze zijn speciaal ontworpen om de elektrische stroom van LED verlichting te regelen. Door het gebruik van een LED dimmer kan je de helderheid van de verlichting in je huis aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Zo creëer je de gewenste sfeer.

Soorten LED dimmers
Er zijn verschillende soorten LED dimmers beschikbaar. Elk hebben ze hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder de 3 meest voorkomende soorten LED dimmers.

  1. Faseaansnijding dimmers. Deze zijn het meest geschikt voor LED verlichting en worden vaak gebruikt in huizen en kantoren. Ze werken door de stroomvoorziening van de lampen te verminderen, waardoor de helderheid van de verlichting wordt verlaagd.
  2. Faseafsnijding dimmers. Deze werken op dezelfde manier als fase-aansnijding dimmers. Maar in plaats van de stroomvoorziening te verminderen schakelen ze deze juist aan en uit. Deze dimmers werken beter bij hogere wattages en zijn daarom beter geschikt voor grote kamers of commerciële ruimtes.
  3. Draadloze dimmers. Deze werken via een afstandsbediening of een app op je smartphone. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Daarom zijn ze ideaal voor mensen die op zoek zijn naar eenvoud en gemak.

 

Match met LED verlichting
Voor het LED dimmers kopen, is het belangrijk om te checken of deze matchen met je LED verlichting. Niet alle dimmers werken met alle soorten LED verlichting en het gebruik van een verkeerde dimmer kan leiden tot flikkerende of knipperende verlichting.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste dimmer koopt, moet je de specificaties van je LED verlichting controleren en deze vergelijken met de specificaties van de dimmer. De belangrijkste specificatie om op te letten is het minimum- en maximumvermogen van de dimmer. Het vermogen van je LED verlichting moet binnen deze grenzen vallen om ervoor te zorgen dat de dimmer goed werkt.

De juiste sfeer in huis creëren
Het kopen van een LED dimmer is dus een goede manier om sfeer in huis te halen en om energie te besparen. Er zijn verschillende soorten dimmers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Voordat je een dimmer koopt, is het handig om te checken of deze past bij je LED verlichting. Houd rekening met factoren als het aantal lampen, de installatie en de prijs. Met de juiste dimmer kan je de verlichting in je huis precies afstemmen op je persoonlijke voorkeur. Zo creëer je een gezellige en comfortabele sfeer.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl