Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 mei 2023

Zo ruim je je klusgereedschap geordend op

Verspil jij ook zoveel tijd aan het zoeken naar dat ene stuk gereedschap in je werkplaats? Een goed georganiseerde en opgeruimde werkruimte owerkplaatskast kan je helpen om efficiënter te klussen. In dit artikel geven we je tips over hoe jij je klusgereedschap geordend kunt opbergen, zodat je altijd exact weet waar alles ligt.

Begin bij het sorteren van je gereedschap 

Om je gereedschap beter georganiseerd te krijgen, kun je het categoriseren op basis van soort of functie. Maak bijvoorbeeld aparte secties voor handgereedschap, elektrisch gereedschap en bevestigingsmateriaal. Je kunt ook labels aanbrengen op de opbergbakken, gereedschapskisten en planken om snel te kunnen vinden wat je zoekt. Dit bespaart je tijd en moeite tijdens het klussen. 

Maar hoe berg je al dit gereedschap op? Hier zijn wat opslagideeën voor je klusgereedschap:

  • Gereedschapskisten: Investeer in een goede gereedschapskist of -koffer om je gereedschap op één plek te bewaren en gemakkelijk te vervoeren. Op zoek naar een veiligere optie? Kijk dan eens naar de optie voor afsluitbare lockers.

  • Gebruik pegboards: Pegboards zijn een geweldige manier om je gereedschap op te hangen en zichtbaar te houden. Je kunt haken en houders toevoegen voor verschillende soorten gereedschap.
  • Schaduwbord: Teken de omtrek van elk gereedschap op een groot bord of stevige plaat en hang deze aan de muur. Bevestig haken of houders op de juiste plekken, zodat elk gereedschap precies in zijn eigen 'schaduw' past. 
  • Magnetische strips: Bevestig magnetische strips aan de muur om metalen gereedschap, zoals schroevendraaiers en tangen, gemakkelijk toegankelijk te houden.
  • Doorzichtige opbergbakken: Gebruik doorzichtige opbergbakken om kleinere items, zoals schroeven en spijkers, te sorteren en overzichtelijk te bewaren.

Vergeet het onderhoud van je gereedschap niet

Een goed onderhouden gereedschapscollectie gaat langer mee en werkt beter. Zorg er daarom voor dat je je gereedschap regelmatig schoonmaakt en inspecteert op slijtage. Smeer bewegende delen en zorg ervoor dat elektrische apparaten goed werken. Berg je gereedschap op in een droge en goed geventileerde ruimte om roestvorming te voorkomen. 

Heb je een keer een vrije dag zonder plannen? Neem dan de tijd om je gereedschap te sorteren en op te bergen met behulp van de tips in dit artikel. Het georganiseerd opbergen van je klusgereedschap is een investering in je efficiëntie en gemoedsrust. Met een goed georganiseerde werkruimte bespaar je tijd, voorkom je frustraties en werk je handiger aan je klusprojecten. 

 

Ga aan de slag met het organiseren van je klusgereedschap en creëer een werkruimte die zowel functioneel als inspirerend is. Je zult merken dat een opgeruimde werkplaats je productiviteit verhoogt en het klussen een stuk aangenamer maakt!

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl