Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

30 mei 2023

Hoe creëer je een industriële keuken op maat?

Ben jij op zoek naar een stoere en eigentijdse keuken? Dan is een industriële keuken wellicht wat voor jou! Een industriële keuken heeft een robuuste uitstraling waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Dit is de perfecte optie voor een moderne keuken die lang moet meegaan. Maar hoe creëer je een industriële keuken op maat? In dit artikel delen we enkele tips om jouw keuken te transformeren in een industriële keuken die helemaal past bij jouw stijl en persoonlijkheid. Of je nu fan bent van roestvrij staal, beton of hout, wij zorgen ervoor dat jij voldoende keuken inspiratie hebt na het lezen van dit artikel!

Materialen

Het gebruik van de juiste materialen is van groot belang bij een industriële keuken. Er wordt veel gebruikgemaakt van ruwe materialen, zoals metaal en beton. Het materiaal dat gebruikt wordt, hoeft niet tot in perfectie worden afgewerkt. Ook is het geen ramp als er leidingen te zien zijn in een industriële keuken. Dit draagt namelijk bij aan een stoere look, waarbij een mix ontstaat van verschillende robuuste materialen.

Kleuren

Ook kleuren spelen een belangrijke rol bij een industriële keuken. Eigenlijk kunnen we wel vaststellen dat er juist geen, tot weinig gebruik wordt gemaakt van kleuren. De kleuren die je vaak ziet terugkomen zijn grijstinten. In sommige gevallen komen er wel aardetinten van de bakstenen terug. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de verschillende grijstinten van het materiaal, zonder dat de keuken er te druk uit ziet.

Apparatuur

Niet alleen het gebruik van materiaal en kleur is belangrijk bij het ontwerp van een industriële keuken. Ook de apparatuur die je in de keuken plaats is van groot belang. Een witte koelkast past bijvoorbeeld niet binnen een industriële keuken. Kies daarentegen voor een roestvrijstalen of zwarte koelkast. Dit past perfect bij de industriële look. Zorg er wel voor dat de apparatuur ook functioneel is en past bij jouw kook behoeften.

Verlichting

Kies bij het ontwerp van jouw industriële keuken voor de juiste verlichting. Hanglampen en spots zijn populaire lichtbronnen bij een industriële keuken. Het is ook mogelijk om voor een combinatie van functionele en decoratieve verlichting te gaan. Hierdoor creëer je de juiste look en zorg je er ook voor dat de keuken goed verlicht is.

Keukenblad

Het keukenblad is het middelpunt van de keuken en daarom ook een van de belangrijkste aspecten van een industriële keuken. Kies voor een betonnen of granieten keukenblad om de look van jouw keuken helemaal compleet te maken. Ook een houten keukenblad past goed bij de industriële keukenstijl, maar zorg er dan wel voor dat je niet te veel gebruikmaakt van andere materialen in de keuken.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl