Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 november 2023

3 redenen om bedrijfscertificeringen aan te bieden


Binnen steeds meer bedrijven is het de normaalste zaak van de wereld om cursussen aan te bieden. Gelukkig maar, want dit is dé manier om medewerkers te laten groeien. Dat niet alleen, het heeft ook ongelooflijk veel voordelen voor het bedrijf zelf. Hoe meer jouw medewerkers leren, hoe beter dit uiteindelijk voor hun werk zal zijn. Ook als bedrijf profiteer je hier dus van. 

Dit biedt niet alleen voordelen voor het bedrijf, maar is soms ook noodzakelijk en verplicht. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfscertificeringen zoals een VCA. Een VCA is binnen de bouw veelal verplicht. Zonder een dergelijk certificaat mag er op sommige plekken niet gewerkt worden. Daarom is het belangrijk dat iedereen die binnen de bouw werkzaam is over een dergelijk certificaat beschikt. Dat geldt voor nog veel meer bedrijfscertificeringen.  Naast de bovenstaande voordelen en de noodzaak in sommige gevallen om een bedrijfscertificaat te behalen, zijn er ook nog andere redenen waarom dit zo belangrijk is om aan te bieden. We zetten de belangrijkste drie op een rijtje. Ben je dus nog niet overtuigd? Laat je dan inspireren door de volgende voordelen. 

    1 Verbetert de veiligheid op de werkvloer 

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Als er een ongeval gebeurt door verkeerde materialen, gereedschap of een onveilige omgeving, dan heeft dit grote gevolgen voor de reputatie van jouw bedrijf. Bovendien kun je ook verantwoordelijk worden geacht voor het ongeval, met alle (financiële) gevolgen van dien.

Er zijn verschillende manieren om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Het belangrijkste is toch wel dat er volgens de wettelijk gestelde regels wordt gewerkt. Deze zijn er niet voor niets. Dit moet getest worden. Bij verschillende bedrijfscertificeringen draait het dan ook om hoe veilig er binnen het bedrijf wordt gewerkt. Het bedrijf wordt uitvoerig gekeurd, alvorens een certificaat in ontvangst mag nemen. Dit creëert niet alleen meer bewustzijn, maar ook meer kennis in hoe er gewerkt moet worden. 

Bij bedrijfscertificeringen kun je ook denken aan het volgen van een BHV-cursus. Het is belangrijk dat elk bedrijf meerdere BHV’ers heeft. Hoeveel er nodig zijn, is afhankelijk van de grootte en het soort bedrijf. Hoe meer er aanwezig zijn, hoe veiliger het uiteindelijk is. Ook dit draagt bij aan het verhogen van de veiligheid op de werkvloer.

    2 Hogere productiviteit 

Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs mensen die al jaren binnen het bedrijf actief zijn, zijn altijd nog in staat om nieuwe dingen te leren en zo hun werk veiliger uit te voeren. Wanneer je investeert in bedrijfscertificeringen, investeer je dus ook in de productiviteit van de werknemers. Dit heeft uiteindelijk weer heel veel positieve gevolgen voor het bedrijf in het algemeen. 

   3 Toon dat je graag investeert in jouw medewerkers 

Medewerkers voelen zich graag gewaardeerd. Hoe meer zij zich gewaardeerd voelen, hoe meer ze ook voor het bedrijf over zullen hebben. Een goede werkrelatie is goud waard. Door het aanbieden van cursussen toon jij dat je graag investeert in hun toekomst. 

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl