Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 december 2023

Wil jij dit jaar nog een woonverzekering afsluiten?

Heb jij een huis gekocht waar je hard voor hebt moeten werken? Dan is het belangrijk dat je niet vergeet dat je een woonverzekering afsluiten moet. Deze polis kan je heel veel problemen besparen, en bovendien kan het je helpen om eventuele problemen sneller af te handelen. Hoe dit werkt, zullen wij je in dit artikel laten zien. Er zijn namelijk veel mensen die geen woonverzekering hebben, of die niet een passend pakket woonverzekeringen hebben. Op het moment dat zij zich dit realiseren, is het vaak al te laat en zijn de gevolgen soms niet meer te overzien. Voorkom dergelijke ellende daarom en zorg ervoor dat je vandaag nog een passende woonverzekering afsluit. Je zult zien dat het met een paar klikken op je muis geregeld is.
 

Wat is het nut van een woonverzekering?

Als je fijn woont, lijkt het misschien alsof je helemaal geen risico’s loopt in je huis. Toch kan het maar zomaar dat er iets gebeurt waardoor je (forse) schade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan wanneer de vlam in de pan slaat en je keuken niet alleen door het vuur, maar ook door de rook zwaar beschadigd raakt. Ook kan het zijn dat je een fles wijn over je vloerbedekking laat vallen waardoor je de portemonnee moet trekken. In al deze gevallen kun je een beroep doen op je woonverzekering. Zie dit pakket als het vangnet dat je hoopt te hebben wanneer je in de problemen komt. Zonder verzekering, draai jij waarschijnlijk zelf op voor de kosten die het repareren van de schade met zich meebrengt. Je zou niet de eerste zijn die hierdoor diep in de financiële problemen terechtkomt. Vandaar dat het belangrijk is om te zorgen dat je een goede woonverzekering hebt.
 

Welke woonverzekering past bij jou?

Als je gaat kijken naar welke woonverzekering je nodig hebt, is het van belang of je huurt of dat je een woning gekocht hebt. Als je een woning huurt, heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Met deze verzekering kun je de schade laten uitkeren die ontstaan is aan je spullen. Ook wanneer je denkt dat je spullen niet veel waarde hebben, is een inboedelverzekering belangrijk. Het gaat er namelijk niet om dat je een van je spullen kunt vervangen, maar dat je ook in staat bent om alles in een keer te moeten vervangen. Dat kan een grote uitgave zijn en daarom is het altijd beter om een inboedelverzekering achter de hand te hebben.
 

Wel of geen opstalverzekering?

Naast de inboedelverzekering is er ook nog een opstalverzekering. Deze verzekering dekt de schade aan de structuur van je woning, met andere woorden: het pand zelf. Juist de combinatie van beide verzekeringen, de inboedel- en de opstalverzekering zorgt voor een compleet vangnet. Mocht de schade aan je woning zo groot zijn dat je er even niet meer kunt wonen, dan kun je je woonverzekering ook gebruiken om je tijdelijke onderkomen mee te betalen. Je merkt het: een goede woonverzekering is een absolute must in tijden van tegenslag.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl