Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

2 februari 2024

Wallribbon

Steenwol: duurzaam isolatiemateriaal

Isolatie is een cruciaal element bij het realiseren van energie-efficiënte en comfortabele gebouwen. Steenwol isolatie is een bewezen keuze die praktisch voordeel biedt. Hier zijn enkele redenen waarom steenwol een verstandige investering is voor je isolatieproject.

1. Thermische isolatie van hoog niveau

Steenwol staat bekend om zijn uitstekende thermische isolatieprestaties. Het materiaal helpt warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer. Dit vertaalt zich direct in lagere energiekosten door een verminderde afhankelijkheid van verwarming en koeling.

2. Geluidsabsorptie en geluidsisolatie

Een rustige omgeving is essentieel voor woon- en werkgemak. Steenwol heeft de eigenschap geluid te absorberen, waardoor het bijdraagt aan een stillere en meer comfortabele leefomgeving. Of het nu gaat om een kantoorruimte of een woning, steenwolisolatie helpt om geluidsoverlast te verminderen.

3. Brandveiligheid

Veiligheid staat voorop, en steenwol beschikt over brandveilige eigenschappen. Het materiaal smelt niet en draagt niet bij aan de verspreiding van vuur, wat de veiligheid van je gebouw en de bewoners waarborgt.

4. Duurzaamheid en langdurige prestaties

Steenwol staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Het materiaal behoudt zijn isolatiekwaliteit gedurende vele jaren, wat resulteert in een kosteneffectieve oplossing op lange termijn. Dit minimaliseert de noodzaak van vervanging en onderhoud.

5. Vochtbestendigheid

Vocht kan schadelijk zijn voor de structuur van een gebouw en de gezondheid van de bewoners. Steenwol is van nature vochtbestendig en helpt vochtproblemen te voorkomen. Steenwol is vochtbestendig dankzij de structuur en samenstelling van dit isolatiemateriaal. Dit draagt bij aan een gezondere leefomgeving en verlengt de levensduur van de isolatie.

Steenwol aanschaffen

Nu de voordelen en eigenschappen bij je bekend zijn, is het aanbevolen om steenwol te bestellen. Sleiderink.nl biedt een enorm breed assortiment steenwol aan in allerlei soorten en diktes. Heb je moeite met het kiezen van de juiste dikte of soort? Neem dan eens contact op met één van hun productspecialisten.


 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl