Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

29 februari 2024

Welke verzekering mag je als aannemer in de bouw niet vergeten?

Iedereen die in de bouw werkt, weet dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Er kan ineens iets gebeuren waardoor je schade toebrengt aan de eigendommen van de klant. Zo kun je tijdens het schilderen, je verfpot laten vallen, je kunt een waterleiding raken wanneer je in een muur boort, of je ladder valt om en valt door een ruit. Het is in deze gevallen belangrijk dat je je verantwoordelijkheid neemt en dat je de schade zo snel mogelijk kunt afhandelen. Je kunt hiervoor een aansprakelijkheidsheidsverzekering Univé afsluiten. Hiermee voorkom je dat kleine ongelukjes op de werkvloer voor grote problemen zorgen. Bovendien kan een goed pakket verzekeringen er ook nog eens toe leiden dat je meer klanten binnenhaalt. Wij laten je zien hoe. Je zult zien dat je met de juiste verzekeringen je bedrijf naar een hoger plan kunt tillen. Dat is dan ook de reden dat veel ondernemers je al voorgingen.

Problemen zijn er om opgelost te worden: regel je zaakjes daarom goed

Je gaat met de beste bedoelingen te werk bij je klant, maar je kunt niet voorkomen dat je soms fouten maakt. Iedereen weet dat wie werkt, fouten maakt, dus dat zal je klant je niet verwijten. Wat wel vervelend is, is dat je niet in staat bent om problemen goed af te handelen. Breng je schade toe aan je klant en heb je niet het geld beschikbaar om deze schade te herstellen, dan blijft je klant met de gebakken peren zitten. Daar wordt niemand beter van. Vandaar dat je een aansprakelijkheidsverzekering bedrijf kunt afsluiten, zodat je een vangnet hebt wanneer je schade toebrengt aan je klant. Met dit pakket kun je de kosten vergoed krijgen die gemaakt moeten worden om schadeposten af te handelen.

Welke schadeposten worden gedekt wanneer je goed verzekerd bent? 

Doemdenken is nooit verstandig, maar rekening houden met risico’s is dat wel. Vandaar dat het goed is om te weten welke soorten schade door je verzekering vergoed kunnen worden. We noemden al de schade aan de spullen van je klant. Ook kan je klant schade oplopen doordat deze met een door jou geleverd product werkt dat niet goed is. Raak je onverhoopt verzeild in een juridisch conflict, dan kun je de kosten voor rechtsbijstand ook uit je verzekering halen. Je kunt je verzekering ook gebruiken wanneer je klant door jouw toedoen slachtoffer geworden is van cybercrime. Dit komt steeds vaker voor en kan een forse kostenpost opleveren voor jou als ondernemer. Verzeker jezelf daarom tegen deze vorm van criminaliteit zodat je grote problemen kunt voorkomen.

Een goede verzekering haalt klanten over de streep

Wanneer je net begonnen bent met je bedrijf, is het belangrijk om een klantenkring op te bouwen. Je moet dan het vertrouwen van de klant zien te winnen. Verzekeringen kunnen daaraan bijdragen. Met een goed pakket verzekeringen laat je namelijk zien dat klanten bij jou weinig risico’s lopen. Gaat er eens iets mis, dan ben je in staat om deze problemen snel en professioneel op te lossen. Reken maar dat klanten dat aanspreekt. Zie een verzekering daarom nooit als een teken van zwakte, want dat is het allesbehalve. Kijk even op de site van je verzekeringsmaatschappij om te zien hoe je vandaag nog je verzekering kunt afsluiten. Je zult merken dat het een fluitje van een cent is om een polis af te sluiten.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl