Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

22 maart 2024

Stappenplan om de juiste dakpan te kiezen voor jouw klus

 

Daken en dakpannen

De juiste dakpan beschermt niet alleen de woning tegen allerlei weersomstandigheden het hele jaar door, maar kan ook de uitstraling van de buitenkant verbeteren. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over je keuze. Hieronder vind je een handig stappenplan om de zoektocht naar de perfecte dakpannen wat gemakkelijker te maken.

Stap 1. Bepaal het type dakpan

De eerste stap is om te bepalen welk type dakpan je nodig hebt. Elk type heeft zijn eigen functionele en esthetische eigenschappen, dus verdiep je van tevoren goed in de verschillende opties. Denk aan een holle dakpan, vlakke dakpan met ribben of een volledig platte tegelpan. Check welk soort de beste match is met de dakconstructie en helling van het dak.

Stap 2. Overweeg het materiaal

Niet alleen het type, maar ook het materiaal is een belangrijk aandachtspunt. De materiaalkeuze heeft namelijk invloed op de duurzaamheid en de prijs. Zo staan betonnen dakpannen bekend als goedkope dakpannen, maar zijn keramische exemplaren juist erg duurzaam op de lange termijn. Ook zit er een verschil in gewicht en uitstraling. Dakpannen van beton zijn over het algemeen wat zwaarder en keramische dakpannen ogen vaak verfijnder dan betonnen varianten.

Stap 3. Denk aan de kleur en stijl

De kleur en stijl van de dakpannen heeft veel invloed op de algehele uitstraling van je huis. Kies een kleur die mooi past bij de architectuur en de omgeving van je woning. Er zijn talloze opties om uit te kiezen! Van klassieke rode dakpannen tot een moderne look met grijze dakbedekking.

Stap 4. Bereken de hoeveelheid dakpannen

Voordat je de nieuwe dakpannen gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel je er nodig hebt voor het project. Meet de oppervlakte van je dak op en reken wat extra voor overlapping en snijverlies. Zo voorkom je dat je net een paar dakpannen tekort komt tijdens de klus.

Stap 5. Raadpleeg een specialist

Ten slotte is het een goed idee om een specialist te raadplegen voordat je definitief beslist welke dakpannen je gaat gebruiken. Breng een bezoekje aan een showroom of vraag online om hulp. Een specialist kan persoonlijk advies geven op basis van jouw behoeften, beschikbare budget en de mogelijkheden van het dak.

 

Door de bovenstaande 5 stappen op te volgen, kun je de juiste dakpannen kiezen voor jouw bouwproject. Zo zorg je ervoor dat het resultaat zowel op functioneel als op esthetisch vlak voldoet aan alle wensen.
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl