Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

8 april 2024

Waarom zacht water goed is voor je huis

Stel je voor dat je onlangs een nieuw huis hebt gekocht, of misschien woon je al jaren in jouw dierbare thuis. Je wilt natuurlijk alleen het beste voor je woning, en dat geldt ook voor het water dat je gebruikt. Misschien ben je al bekend met het concept van een keramische waterontharder, of misschien is dit nieuw voor je. Geen zorgen, alles wordt duidelijk na het lezen van dit artikel.

Wat is zacht water?

Laten we beginnen bij het begin: wat is zacht water precies? In eenvoudige termen is zacht water vrij van overtollige mineralen die schade kunnen veroorzaken aan je apparaten en je hard laten boenen in de badkamer. Het gebruik van zacht water voelt bijna alsof je met fluweel wordt gewassen elke keer als je onder de douche stapt.

Geen kalkaanslag meer in huis

Niemand wordt gelukkig van kalkaanslag in huis. Het laat niet alleen je glanzende oppervlakken dof en gevlekt achter, maar het kan ook de levensduur van huishoudelijke apparaten zoals je wasmachine of koffiezetapparaat aanzienlijk verkorten. Door zacht water te gebruiken, kun je al deze frustraties achter je laten. Je zult minder tijd kwijt zijn aan schoonmaken, wat je meer tijd geeft om te ontspannen.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Het is niet alleen een voordeel voor jou om minder te hoeven poetsen; je apparaten zullen ook langer meegaan met zacht water. Het is vrij eenvoudig: minder kalkaanslag betekent minder slijtage. Dus of het nu je luxe espressomachine is of je onmisbare wasmachine, al je apparaten zullen langer functioneren in een omgeving met zacht water.

Minder zeep en schoonmaakmiddelen nodig

Dit is een belangrijk voordeel voor iedereen die zijn geld liever aan iets anders besteedt dan aan een overvloed aan schoonmaakmiddelen. Met zacht water heb je veel minder schoonmaakmiddelen nodig dan met hard water. Op de lange termijn betekent dit dat je geld bespaart en dat je ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu, omdat er minder chemische producten in het riool terechtkomen.

Hoe regel je een waterontharder?

Je vraagt je nu misschien af: "Hoe regel ik dat dan?" Hier komt de waterontharder zonder stroom in beeld. Inderdaad, er bestaan tegenwoordig systemen die geen elektriciteit gebruiken, wat ze uiterst milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk maakt.
Deze systemen maken vaak gebruik van keramische parels of een vergelijkbare technologie, bewerken kalk en andere mineralen uit je water voordat deze problemen kunnen veroorzaken in je huishouden.

Transformeer je thuis ervaring

Minder kalkaanslag betekent minder tijd besteed aan schoonmaken, waardoor je meer tijd overhoudt voor dingen die je leuk vindt. Dit is ook geweldig nieuws voor de levensduur van je huishoudelijke apparaten. Bovendien bespaar je geld op schoonmaakproducten en zijn er milieuvriendelijke wateronthardingsopties beschikbaar.

Overstappen op zacht water kan een flinke verandering zijn in hoe je je dagelijks leven thuis ervaart. Misschien word je wel zo'n enthousiaste voorstander, dat je je afvraagt hoe je ooit zonder hebt kunnen leven!

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl