Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

3 mei 2024

Laminaat

De perfecte laminaatvloer: tips voor een vlekkeloze installatie

Een laminaatvloer is een populaire keuze voor veel huiseigenaren vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en aantrekkelijke uitstraling. Met de juiste voorbereiding en installatietechnieken kun je een prachtige laminaatvloer creëren die jarenlang meegaat en de sfeer van je huis verbetert. In deze blog delen we enkele tips en stappen om de perfecte laminaatvloer in huis te leggen.

Stap 1: Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle installatie van een laminaatvloer. Zorg ervoor dat de ondervloer schoon, droog en vlak is voordat je begint. Verwijder eventuele oude vloerbedekking en egaliseer oneffenheden indien nodig.

Stap 2: Acclimatiseren van de laminaatvloerdelen

Laat de laminaatvloerdelen minstens 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze zullen worden geïnstalleerd. Dit helpt krimp of uitzetting van het laminaat te voorkomen nadat het is geïnstalleerd.

Stap 3: Leggen van de ondervloer

Leg een geschikte ondervloer om geluid te dempen en oneffenheden te compenseren. Kies een ondervloer die geschikt is voor laminaatvloeren en volg de instructies van de fabrikant voor installatie.

Stap 4: Plaatsen van de laminaatvloerdelen

Begin met het leggen van de laminaatvloerdelen in een hoek van de kamer en werk naar buiten toe. Zorg ervoor dat de delen strak tegen elkaar liggen en gebruik afstandshouders langs de randen om voldoende uitbreidingsruimte te creëren.

Stap 5: Afwerking

Snijd de laminaatvloerdelen indien nodig bij met een zaag en installeer de plinten langs de randen van de vloer om een ​​nette afwerking te creëren. Veeg de vloer schoon en geniet van je gloednieuwe laminaatvloer!

Cementdekvloer als ideale onderste laag

Het toevoegen van een cementdekvloer als onderste laag voordat je laminaatvloer legt, kan de perfecte basis vormen voor een egale vloer. Een cementdekvloer zorgt voor een stevige en vlakke ondergrond, waardoor het leggen van laminaatvloerdelen soepeler verloopt en de kans op ongelijke vloeren wordt geminimaliseerd. Bovendien biedt een cementdekvloer uitstekende isolatie en vochtbestendigheid, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het comfort van je vloer. Door hem te combineren met een vloerverwarming ben je ook nog eens voordelig uit op het gebied van huisverwarming!

 

Wil jij een laminaatvloer leggen en wil je hiervoor eerst een cementdekvloer leggen? Cementdek helpt je graag! Neem gelijk een kijkje op hun website. 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl