Nieuws van en voor bouwgerelateerde bedrijven

15 mei 2024

Azerty Technologie

Je huis beter isoleren? Denk aan deze 4 tips!

Misschien heb je er al wel enorm last van: die hoge energierekeningen. Is er iets wat je eraan kunt doen? Het antwoord is: ja, isoleren! Het isoleren van je huis is een belangrijke stap om energie te besparen en het comfort in huis te verbeteren. Door je huis goed te isoleren, kun je flink besparen op je energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Dus ben jij klaar voor een klusje dat ervoor zal zorgen dat jouw huis warm blijft en je energie zult besparen? Lees dan snel verder! We delen de beste tips voor het isoleren van je huis. Zo kom je de winter warm door!

Begin bij het dak

Begin bij het begin, en ook meteen het belangrijkste onderdeel van je huis: het dak. Het dak is namelijk een van de grootste bronnen van warmteverlies in een huis. En dat is precies wat we willen voorkomen met isolatie: warmteverlies. Een effectieve manier om dit te doen, is door gebruik te maken van isolatiefolie. Dit dunne materiaal is eenvoudig aan te brengen en zorgt ervoor dat er geen warmte meer ontsnapt door je dak. Isolatiefolie dak reflecteert de warmte terug de woning in, waardoor er minder warmte verloren gaat via het dak. Dit zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een comfortabelere leefomgeving, ideaal!

Isoleer de muren

Naast het dak is het ook belangrijk om de muren van je huis goed te isoleren. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van de muren. Ook hierbij kan isolatiefolie een handige oplossing zijn. Door isolatiefolie aan te brengen op de muren, wordt warmteverlies tegengegaan en blijft de warmte beter binnen. Zo kun je ook op koude dagen genieten van een aangename temperatuur in huis. Bij het zoeken naar geschikt isolatiemateriaal kun je je het beste laten adviseren door professionals op het gebied van isolatie, bijvoorbeeld bij Pijlers. Zij kunnen je namelijk het beste vertellen welk soort materiaal het meest geschikt is voor jouw project en hoeveel je nodig hebt. Wel zo handig!

Vervang enkel glas door dubbel glas

Een andere belangrijke bron van warmteverlies in huis zijn de ramen. Enkel glas laat veel warmte door, waardoor er extra gestookt moet worden om het huis warm te houden. Door enkel glas te vervangen door dubbel glas, wordt het warmteverlies via de ramen aanzienlijk verminderd. Dubbel glas heeft namelijk een isolerende werking, waardoor de warmte binnen blijft en de kou buiten. Hierdoor hoef je minder te stoken en bespaar je op je energierekening

Let op kieren en naden

Ook kieren en naden kunnen zorgen voor warmteverlies in huis. Controleer daarom regelmatig of er geen kieren of naden zijn bij ramen, deuren en het dak. Deze kunnen eenvoudig gedicht worden met behulp van tochtstrips, kit of isolatiemateriaal. Door kieren en naden goed af te dichten, voorkom je dat er warmte verloren gaat en blijft de warmte beter binnen. Zo kun je nog meer energie besparen en zorgen voor een betere isolatie van je huis.

 
Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hosting
Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2024

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl