Advies


22 maart 2023

Betrek je tuin bij je woonkamer met deze tips

Steeds vaker brengen we tijd door in onze tuin, vooral door de steeds hogere temperaturen die we in Nederland hebben. Het is ook erg fijn om tijdens mooie zomerdagen te genieten van je tuin en daarom wordt het ook steeds belangrijker om van de tuin een sfeervolle plek te maken. Een grote trend van dit moment is om de tuin te betrekken bij je woonkamer en hieronder kun je lezen doormiddel van een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Plaats een grote glazen wand in huis

Met het plaatsen van een grote glazen wand betrek je binnen en buiten direct met elkaar. Een glazen wand in huis zorgt voor veel lichtinval en laat de twee gedeeltes vloeiend in elkaar overlopen. Kies bijvoorbeeld voor openslaande deuren of ga voor een glazen schuifwand systeem, zo kun je makkelijk van binnen naar buiten en andersom. Het gebruik van glas als materiaal in huis geeft in het algemeen een luchtige en ruimtelijke sfeer in huis en zorgt voor een mooie overgang naar buiten. Dit kun je ook nog meer bereiken door gebruik te maken van glazen items zoals accessoires, spiegels, glazen keuken achterwand en scheidingswanden gemaakt van glas.

Laat de vloeren en muren doorlopen

Vooral wanneer je een grote glazen pui hebt is het erg mooi om de vloeren en muren naar buiten door te laten lopen. Kies voor materialen die qua soort en kleur overeenkomen, bijvoorbeeld een houten vloer binnen past perfect bij een terras gemaakt van houten vlonderplanken. Door te kiezen voor materialen en kleuren die op elkaar aansluiten, zorg je ook meteen dat je woonkamer optisch groter lijkt.

Gebruik dezelfde materialen en kleuren

Wanneer er in je interieur bepaalde kleuren en materialen veel voorkomen, zorg er dan ook voor dat je dezelfde keuzes maakt voor buiten. Gebruik je veel materialen zoals hout in huis, kies dan ook voor mooie houten items in de tuin zoals een houten buitentafel, schutting en houten plantenbakken. Dit kun je ook heel goed doen met bepaalde kleuren. Wanneer je gebruik maakt van dezelfde materialen en kleuren creëer je een eenheid en dit geeft een rustige uitstraling.

Kies voor dezelfde stijl

Om te zorgen dat je tuin nog meer betrokken wordt bij je woonkamer is het ook een aanrader om dezelfde stijl toe te passen. Heb je bijvoorbeeld een moderne stijl met strakke meubels en accessoires, kies dan ook voor tuinmeubels, plantenbakken maar ook de ontwerp van je tuin in deze zelfde strakke uitstraling. Op die manier loopt alles vloeiend in elkaar over en dit zorgt voor een perfecte harmonie.

Zoals je hebt kunnen lezen is het vrij eenvoudig om je tuin te betrekken bij je woonkamer. Dit bereik je vooral door te kiezen voor dezelfde stijl, materialen en kleuren. Op die manier zorg je dat je een vloeiend verloop hebt van binnen naar buiten.

 

 

 

 

 

 Ook interessant


Thumbnail Image 1

Opinie

Thumbnail Image 1

Asset Management Infrastructuur

Thumbnail Image 1

Bouwnieuws


Thumbnail Image 1  Gravestate

Thumbnail Image 1

Asset Management Instituut

Thumbnail Image 1 

Badeta koffiebranders


Thumbnail Image 1

Waterbouwdag

Thumbnail Image 1

Extreem snelle hostingWat Bouwweb voor u kan betekenen


Over ons


Bouwweb is in 1995 opgericht en was de eerste Internet Presence Provider voor de bouw en alle daaraan gerelateerde bedrijven.

 

 

Nieuws


Bouwnieuws 2023

Overzicht van pers- en nieuwsberichten van en voor de bouw. Uw bericht kan ook worden opgenomen.

 

Bouwopinie

Columns en opinierende berichten over projecten, studies en dissertaties met betrekking tot de bouw.

 

Contact


Bouwweb
van zuylen van nijeveltstraat 45A
2242 AJ wassenaar
e: redactie@bouwweb.nl