6
Ruimtegebruik
MRbanner.gifMore than you Expect
    Contact      
 

 

 

 

Minneapolis (Verenigde Staten van Amerika)

Minneapolis ligt in de staat Minnesota tegenover de tweelingstad Saint Paul op de oostelijk oever van de Mississippi. Met 368.000 inwoners in een agglomeratie van 2,4 miljoen mensen. De steden worden vaak aangeduid als de Twin Cities. De steden domineren het economische en culturele leven in het uitgestrekte noordelijke midden van de Verenigde Staten.

Minneapolis ligt bij de watervallen van St. Anthony aan het eind van het navigeerbare gedeelte van de Mississippi. In tegenstelling tot St Paul heeft Minneapolis wolkenkrabbers en is het economische centrum voor handel, industrie en transport. Minneapolis is rijk aan parken en meren (minne is indiaans voor 'water'). De Sioux indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

minneapolis.jpg

De Nicolette Mall is de eerste verkeersvrije zone in de USA. Op initiatief van het bedrijfsleven is hiermee de kwaliteit van dit gedeelte van de stad opgewaardeerd. Prominente winkeliers wilden een levendige straat met een goed ontwerp. Hiermee werd de centrumfunctie van de stad hersteld en het teruglopen van de inkomsten een halt toegeroepen.

minneapolis2.jpg

Als verweer tegen storm en barre wintertemperaturen heeft de stad zogenaamde SkyWays aangelegd. Dit zijn glazen tunnels die alle kantoorgebouwen en winkelcentra met elkaar verbinden. Om de wandelende voetgangersstromen het gehele jaar door in de stad te houden verbindt het SkyNet de gebouwen op de tweede verdieping. In 1962 waren er ongeveer 14 skyways, momenteel zijn het er ongeveer 100.

 

 

MontrealMinneapolisKansas CityWashingtonBoston

UndergroundMontreal CityCatherineShopping

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________

redactie WMR
(e) redactie@bouwweb.nl

copyright © 1995-2019 bouwweb