Ruimtegebruik
MRbanner.gifMore than you Expect
    Contact      
 

 

 

Boston (Verenigde Staten)

Boston.jpg

Boston is gelegen aan de Massachusetts Bay, een arm van de Atlantische Oceaan, in het noord-oosten van de Verenigde Staten. Boston werd in 1630 gesticht door John Winthrop en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de USA. De stad heeft van oudsher de beste relatie met het europese erfgoed en stond centraal in de amerikaanse revolutie.

Boston is een compacte stad met ca. 600.000 inwoners. Chic en oud wisselen regelmatig af met moderne regeringswijken en financiele centra.

Vanaf 1897 heeft Boston een metronet. Het eerste van de USA en het werkt nog steeds goed. Het toenemende autogebruik vraagt steeds meer van de wegen die uit vervlogen tijden stammen. De Central Artery is in 1950 aangelegd en was berekend op 75.000 auto's per dag. Het huidige gebruik kent er drie maal zoveel. Reden om tot een grote uitbreiding over te gaan.

In de Big Dig (project van $ 10 miljard, 1998) worden grote 10 baans wegen onder de stad gelegd. Een oplossing voor de middellange termijn. Op den duur is wellicht het openbaar vervoer hard nodig om de gewenste mobiliteit in de juiste banen te leiden.

Boston heeft gebruik nog meer gemaakt van de kwalitatieve mogelijkheden van ondergronds bouwen. Een mooi voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik is het Post Office Square.

Een bovengrondse parkeergarage heeft plaats gemaakt voor een mooi park midden in het central business district van down town Boston.

 

 

 

MontrealMinneapolisKansas CityWashingtonBoston

UndergroundMontreal CityCatherineShoppingMontreal MetroUndergroundMontreal CityCatherine

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________

redactie WMR
(e) redactie@bouwweb.nl

copyright © 1995-2019 bouwweb