met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  water

Water

DHV werkt aan nieuwe riolering en afvalwaterzuivering Siverek, Turkije
Advies- en ingenieursbureau DHV werkt samen in een consortium met WYG International, WYG Turkije en ER-GE Design Engineering Consulting aan een riolering- en drainagenetwerk en een afvalwaterzuiveringsinstallatie voor Siverek, Oost-Turkije.

Dijk bij Tolbert staat op knappen
Door extreem hoogwater dreigt bij het Groningse dorp Tolbert een dijk door te breken. De kans daarop is aannemelijk. Ook houdt men er rekening mee dat het water over de dijk heen komt.

Betonprijs 2011 voor innovatieve sluisdeuren van Haitsma Beton
Haitsma Beton ontving op 16 november 2011 de Betonprijs 2011 (categorie Constructies in de Waterbouw) voor de betonnen sluisdeuren van sluis 0124.

Haitsma Beton levert prefab pijlerbakken voor energieneutrale Ramspolbrug
De nieuwe Ramspolbrug tussen Ens en Kampen wordt gefundeerd op prefab betonnen pijlerbakken van Haitsma Beton. Dit levert bij de bouw belangrijke tijdwinst op.

Waterbouwdag 2011; Bouwen voor de toekomst
De waterbouwdag op 13 oktober 2011 is een prima gelegenheid om in een ongedwongen sfeer met vakgenoten kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de waterbouw. Deze dag wordt gehouden in het Chasse Theater in Breda.

Viega Nederland: Viega Roadshow 2011
Viega Roadshow 2011 brengt ISH-noviteiten op locatie Met een spectaculaire mix van informatie, entertainment en muziek startte op 9 april jl. in Berlijn de Viega Roadshow 2011.

Multiplex Trio Visign MT5: opvallende Ęvulcombinatie voor design-baden
Met de nieuwe Multiplex Trio Visign MT5 introduceert Viega Nederland een opvallend vlak badgarnituur dat kan worden ge•nstalleerd in baden met zeer smalle randen.

Economische missie Vietnam startsein nieuw waterproject DHV
Advies- en ingenieursbureau DHV gaat voor Phu My in Zuid- Vietnam het afvalwatersysteem ontwerpen voor huishoudelijk en industrieel afvalwater. Op dit moment wordt het afvalwater niet gezuiverd met als gevolg ernstig vervuild oppervlakte- en grondwater en een verslechtering van de leefomstandigheden in het gebied.

Water- en vorstbestendig trillingsdempend oplegmateriaal
Na ruim vier jaar productontwikkeling heeft ESZ Wilfried Becker GmbH onlangs Vibranon¨ F op de markt gebracht. Met dit trillingsisolerend oplegmateriaal zijn resonantiefrequenties van 10 tot 20 Hz te realiseren. Vibranon¨ F is qua vorm en combinatie van eigenschappen een unieke bouwstof.

Yasi, een orkaan van ongekende kracht
De huizen in Townsville, Tully in Australie zijn bestand tegen een storm klasse 3, maar Yasi is andere koek. Een veilig heenkomen zoeken on hopen op een meevallende schade is de enige strategie.

Congres over brandpreventie: Steeds meer gebouwen met watermistsysteem
Steeds meer gebouwen zullen in de toekomst watermist gebruiken als brandblussysteem. Volgens Emiel van Rossum, beheerder van www.brandpreventieforum.nl, is het een onmiskenbare trend. Over die trend en andere evoluties in brandpreventie organiseert Nederlands grootste kennisnetwerk over brandpreventie binnenkort een congres. Tijdens het congres worden met name de vernieuwende aspecten van de gepresenteerde installaties belicht.

Luchtontvochtiger type DH 18 met een capaciteit van 18 liter per dag
De ontvochtiger is voorzien van 4 zwenkwieltjes voor het eenvoudig verplaatsen van de unit. De gewenste relative vochtigheid is instelbaar tussen de 40 en 95% of continu bedrijf.

Deltatec brengt revolutionaire hemelwaterafvoer voor daken en goten
Deltatec BV uit Dinxperlo heeft een revolutionair systeem ontwikkeld voor de afvoer van hemelwater. Hiermee kunnen loden plakplaten bevestigd worden aan een aluminium afvoerbuis.

Waterkit maakt stofvrij werken 100% waar
De Waterkit WK 125 en WK 230 van Zbm Rotterdam maakt zagen zonder stofvorming mogelijk, zonder technische aanpassingen aan de machines. Het apparaat spuit een fijne waternevel in de zaagsnede zodat stof direct neerslaat. Het systeem past op alle bekende merken haakse slijpmachines.

Maas onder verscherpte controle
Na de hevige regenval en wateroverlast blijft de Maas onder verscherpte controle staan. In Maastricht zakt het water weer maar vanaf Roermond en verder stroom afwaarts moet het hoogste punt nog worden bereikt. Langs de rivier worden dijken in de gaten gehouden en extra maatregelen genomen.

Minister opent 1e Spoedaanpakproject: A2 Leenderheide-Valkenswaard
Het knooppunt Leenderheide bij de A2 is in de avondspits nagenoeg filevrij en het zuidelijke deel van de Randweg Eindhoven stroomt nu al veel beter door dan voorheen. Dat zijn de eerste voelbare resultaten van het Spoedaanpak project A2 Leenderheide – Valkenswaard dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vandaag officieel heeft geopend.

Waterbouwdag 2010 - 9 november 2010 Theater De Flint, Amersfoort -
Wat leren we van het verleden voor de toekomst? De sprekers van de Waterbouwdag dagen u uit!

Waterverbruik op kantoor neemt enorm toe
Bedrijven bestellen steeds meer flessen water voor hun werknemers. En dat heeft niets te maken met het warme weer van de afgelopen maanden zegt Wilbert Hofmeester, marketingmanager van Quantore. Bedrijven bestellen steeds meer flessen water voor hun werknemers.Dat constateert Europa's grootste kantoorinkoopcombinatie Quantore, die jaarlijks voor haar 535 leden voor ruim 150 miljoen euro aan kantoorbenodigdheden inkoopt.

Multiplex Trio F: nu ook de standaard 52 mm-baden vullen via het afvoerrozet
Na vorig jaar een badvulcombinatie te hebben ge•ntroduceerd waarmee het bad geluidloos via het afvoerrozet kan worden gevuld, brengt Viega Nederland deze nu ook voor 52 mm afvoeren. De watertoevoer is daarbij niet alleen geluidloos maar ook volledig onzichtbaar en zeer gelijkmatig.

Hergebruik afval- en hemelwater noodzakelijk?
Er zijn belangrijke initiatieven voor internationale normering op het gebied van het hergebruik van afvalwater, lijnafwatering en infiltratiesystemen voor hemelwater. Ook voor Nederland wordt nu ge•nventariseerd bij de stakeholders in hoeverre er behoefte is aan normalisatie op dit vlak.

Waterontharder maakt huis attractiever bij verkoop
Nu de bewegingen op de huizenmarkt het karakter van stroop hebben gekregen, gaan de details tellen bij het aanbieden van een huis. Jolanda Vogelzang van makelaarskantoor Zij-is-de-makelaar, opererend in heel Noord-Nederland, merkt dat extra's zoals screens, airco of een waterontharder, een potenti‘le koper nŽt dat laatste zetje kunnen geven.

Glastechnische ontwikkeling brengt nieuwe ŽlŽgance in Amsterdamse stadsbeeld
Het bedrijf Glas Consult- IQ Glas uit Noorbeek dat al eerder zeer bijzondere glas toepassingen deed bij o.a. het wereldberoemde Terra Cotta Leger in China, en met geheel glasverwarmde iglo’s in Lapland, komt nu met een nieuwe toepassing: een geheel glazen 'gondelwoning' in Amsterdam.

Structin: nieuw samenwerkingsverband van netbeheerders in Zuid Holland
Betere cošrdinatie bij de voorbereiding en aanleg van ondergrondse infrastructuur

Breijer richt nieuw bedrijf Legionellapreventie op
Breijer Bouw heeft de expertise die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan in het legionella-veilig maken van waterinstallaties gebundeld in een nieuw bedrijf: Breijer Legionellapreventie.

ICA-systeem goedgekeurd door Ctgb (College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden)
Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (Ctgb) heeft goedkeuring gegeven aan het ICA-systeem. Dit systeem bestrijdt legionella op de meest effectieve, gebruiks- en milieuvriendelijke manier. Voor ATECA betekent dit dat het ICA-systeem de erkenning krijgt die het verdient. Hiermee is het gedoogbeleid eindelijk omgezet in regelgeving.

70 Segways in race voor duurzaam drijvend wonen
70 teams gaan maandag met elkaar de strijd aan op Segways (een zelfbalancerend elektrisch vervoermiddel). De race vormt het sluitstuk van de ontwerpfase van de Ontwerpwedstrijd Duurzaam Drijvend Wonen.

Hieronder vindt u een selectie van overige relevante webpagina's voor het begrip water van bouwers en gerelateerde bedrijven en organisaties, waaronder Econsultancy BV, Engeltherm en Europartners BVBA.

Andere bezoekers van deze pagina waren eveneens ge•nteresseerd in badkamer, beton, bouw, bouwbeurs, bouwen, bouwproject, brand, buiten.

Bezuiniging aan water?
Waarom kies je voor douchen met een Greenshower? Onderstaande voorbeelden geven aan dat je al snel een bedrag van rond de ‰â 300, 00 bespaard per jaar, maar daarentegen kost de cabine al weer een behoorljk bedrag. Nee, de Greenshower... Zie #1.

Olie- water afscheider - HVAC Nederland (http://www.hvac.nl)

Olie- water afscheider - HVAC Nederland
Olie- water afscheider Greenline BundGuard olie/water afscheider"JA voor water -- NEE voor olie"Automatische olie/water afscheidingssysteemOm het even welke tank, drum of installatie die meer dan 200 liter... Zie #2.

Water (http://www.natuurbetonmilieu.nl)

chemische waterzuivering, watervervuiling, recycling en afvalwater behandeling, water-recycling, ...
Waterzuivering, Natuurbeton levert afvalwater behandelings producten, afwater producten, betonnen prefab elementen voor de bouw en weg- en waterbouw. prefab elementen weg-en waterbouw betoncentrale bestrating. Zie #3.

Gebouwen, Mobiliteit, Milieu en Ruimte, Water: de thema's van ARCADIS
Tijden veranderen. En daarmee de vragen van de maatschappij. Hoe houden we de samenleving bereikbaar, duurzaam, leefbaar en veilig? Gebouwen. Mobiliteit. Milieu en Ruimte. Water. Zie #4.

Water (http://www.prosman.com)

...Reethandel, Reegrosshandel, Reetdachdecker, reed, thatch, thatcher, water reed, dekkleden, Planen, Reith, Rohr, thatchers, ...
...Fenster, dakkapelkozijn, kozijn, dakkapel, Reet, Dachreet, Reethandel, Reetgrosshandel, Dachdecker, Reetdachdecker, Reith, thatch, water reed, reed, thatchers, thatch. Zie #5.

Artikelen

•  DHV tekent megacontract voor sanitatieproject in Indonesi‘
•  Dames van Bouwnetwerk hebben Hart voor Ha•ti!
•  HYDRAULIC POWERPACKS van CP bij Meerman Jr b.v.
•  Wienerberger - Wienerberger introduceert onderdakfolies
•  Waterdichte doucheruimte met Viega

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb