met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  bouw

Bouw

SBR BouwBeter congres: (samen)werken aan faalkostenreductie
Faalkosten zijn nog steeds aan de orde van de dag. Wat is er de afgelopen 10 jaar bereikt?

Vilton werkt aan Nieuwbouwcomplex Politie Haaglanden “De Yp”
‘De Yp’ wordt gebouwd in opdracht van Politie Haaglanden door BAM Utiliteitsbouw. Het nieuwe complex zal huisvesting bieden aan ca. 300 politiemensen. Het gebouw is voorzien van schietbanen, vergaderruimten, kantoren en een parkeergarage. Het bestaat uit een toren van 10 verdiepingen met daaraan een strook bebouwing.

Vilton levert metselschuimband op maat
Vilton ontwikkelt en produceert producten voor de sectoren bouw, infra en beton. Constructeurs, architecten en bouwaannemers ervaren het gemak en de kwaliteit van opleggingen, waterkeringen, afdichtingen, akoestische materialen, verankeringen, dilatatieprofielen, en koudebrug onderbrekingen.

Geen aanbiedingsplicht maar bindende verkoopafspraken
Strategisch voorraadbeheer wordt bemoeilijkt door de voorgestelde aanbiedingsplicht van 75% van het bezit aan de huurders van corporatiewoningen. Door de huidige marktomstandigheden op de woningmarkt is belangstelling onder huurders waarschijnlijk ook laag. Bindende lange termijn afspraken over de afbouw van corporatiebezit zijn volgens ING Economisch Bureau doelmatiger. Geef corporaties daarbij meer ruimte om ook aan beleggers te verkopen.

Uitgeverij ®neas publiceert ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’
Twitteraars krijgen exclusieve preview

Afgelopen woensdag 18 januari 2012 is het ‘Pamflet Renovatie als Hollands-Herontwerp’ gepresenteerd. Dat gebeurde op een persbijeenkomst in de Jaarbeurs Utrecht. In het boek wordt gezocht naar de nieuwe mogelijkheden die de huidige bouwcrisis ons biedt.

Verkoopactie sixpack zet introductie purschuim Perfect Foam kracht bij
Perfect Foam is een nieuwe purschuim van Tremco illbruck gebaseerd op vertrouwde productkwaliteit. Een tijdelijke verkoopactie van zes bussen als sixpack verpakt, inclusief een fles Belgisch Bouwbier van 75 cl, zet de introductie kracht bij. Deze verpakking is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Krimp slaat weer toe in bouw
Steeds meer verbouwopdrachten verlopen via het online kanaal

Voor 2012 verwacht ING Economisch Bureau een lichte krimp van de bouwproductie van 2%. Door de vastgelopen woningmarkt worden er minder nieuwbouwwoningen verkocht.


Dijk bij Tolbert staat op knappen
Door extreem hoogwater dreigt bij het Groningse dorp Tolbert een dijk door te breken. De kans daarop is aannemelijk. Ook houdt men er rekening mee dat het water over de dijk heen komt.

Breijer neemt Safety Control Veiligheidsinspecties & Veiligheidsopleidingen over
In december is er overeenstemming bereikt tussen Breijer Bouw en Installatie, onderdeel van Facilicom Services Group, en Safety Control Veiligheidsinspecties & Veiligheidsopleidingen B.V. uit Zaandam over de voorgenomen overname van Safety Control. Na de nog te doorlopen procedures is de verwachting dat de overname eind januari 2012 zal plaatsvinden.

Herstel in de bouwsector is voorlopig niet in zicht.
Naar verwachting wordt pas in 2013 de bodem bereikt met 50.000 gereed gemelde woningen. Dit staat in de TNO Bouwprognoses 2011-2016.

Jelmer versterkt positie in bouw- en watersector
Heijmans, Van den Biggelaar en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nieuwe businesspartners.

Orderportefeuille bouw stabiel
Conjunctuurmeting in de bouwnijverheid van november 2011.
De orderportefeuille in de grond-, water- en wegenbouw is in oktober gedaald naar 6,1 maanden. Zowel in de wegenbouw als in de grond- en waterbouw nam de werkvoorraad met drie tiende maand af. De daling van de orderportefeuille in de gww in september wordt hiermee voortgezet.

Natuurorganisaties lanceren beheersysteem voor natuur en landschap
Op woensdag 23 november hebben Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en De12Landschappen een nieuw, gezamenlijk beheersysteem gelanceerd: het Conservation Management System international (CMSi).

Betonprijs 2011 voor innovatieve sluisdeuren van Haitsma Beton
Haitsma Beton ontving op 16 november 2011 de Betonprijs 2011 (categorie Constructies in de Waterbouw) voor de betonnen sluisdeuren van sluis 0124.

DUBO-keur past in onze visie op duurzaamheid
Directeur-bestuurder Jan Turenhout van woningcorporatie De Woningbouw uit Weesp ontving uit handen van Theo Arntz van Verhagen Ramen uit Gemert het DUBOkeur-certificaat voor het toepassen van het Prominent SL-kozijn in het renovatieproject De Wintertuin in Weesp. Het Prominent SL is het eerste aluminium profielsysteem in Nederland dat als DUBOkeur is gekwalificeerd.

INNAX en Dyzle introduceren meetconcept energie en temperatuur
Gebouwverduurzamer INNAX en specialist in temperatuurmonitoring Dyzle introduceren een integraal meetconcept voor temperatuur en energie, gericht op supermarktketens. Het concept geeft beheerders en eigenaren breder en dieper inzicht in energiegebruik en stelt hen in staat de uiteenlopende aspecten van installaties optimaal af te stemmen op de praktijk.

Frisomat investeert resoluut in groene energie
6.000 zonnepanelen goed voor jaarlijkse CO2-reductie van 372 ton

Haitsma Beton levert prefab pijlerbakken voor energieneutrale Ramspolbrug
De nieuwe Ramspolbrug tussen Ens en Kampen wordt gefundeerd op prefab betonnen pijlerbakken van Haitsma Beton. Dit levert bij de bouw belangrijke tijdwinst op.

Onderzoek DHV: Meer tijd en geld nodig voor duurzame infrastructuur
Om de Nederlandse infrastructuur duurzamer te maken, moeten opdrachtgevers in de wegenbouw meer voorrang geven aan milieuvriendelijke maatregelen. Ze moeten er meer tijd en geld voor vrijmaken. Ook is het belangrijk dat er meer concrete doelstellingen komen in infrastructurele projecten. Er moet ruimte komen voor duurzame experimenten, die worden gedeeld met de gehele sector om de kennis en ervaring te verbreden.

Project anticyclisch opleiden (aco) stopt per 4 maart 2012
Tot 15 november kunnen werkgevers in de bouw- en infrasector bedrijfsopleidingsplannen indienen bij de regionale steunpunten van het project Bouw Door, Leer Verder! Alleen de bedrijven die dat doen, kunnen nog gebruik maken van de door de sector betaalde scholingsmogelijkheden vanuit dit anticyclisch opleidingsproject (aco).

Waterbouwdag 2011; Bouwen voor de toekomst
De waterbouwdag op 13 oktober 2011 is een prima gelegenheid om in een ongedwongen sfeer met vakgenoten kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de waterbouw. Deze dag wordt gehouden in het Chasse Theater in Breda.

Betondag 2011; De energie van Beton
Betondag 17 november 2011, de Doelen, Rotterdam

De Betondag, georganiseerd door de Betonvereniging, is het jaarlijkse kennis- en netwerkevenement voor de (beton) bouwwereld.


Tracˇ Academy brengt technici soft skills bij

Bouwkundige, civieltechnische en geo-informatie professionals kunnen vanaf vandaag bij de Tracˇ Academy terecht om te werken aan hun soft skills. De trainingsfaciliteit van detacheringsbureau Tracˇ stelt haar trainingen op dit gebied voortaan ook open voor externe belangstellenden. Het volledige trainingsaanbod is te vinden op de nieuwe website www.traceacademy.nl.

Aandeel kunststof kozijnen stijgt, ondanks crisis
Het aandeel kunststof gevelelementen is fors gestegen. Dit is opmerkelijk. Want de totale bouwproductie in Nederland is door de economische crisis flink gedaald; in 2009 met 4,9% en in 2010 nog eens met 10,4%. Ook de renovatiebouw is gedaald, in 2009 met 4,4% en in 2010 met 4,5%. (Bron: EIB).

Gemeente en VolkerWessels Vastgoed bouwen huizen in Ter Aar
Op 22 augustus ondertekenden wethouder Melzer en drs H.D. Werner, algemeen directeur van VolkerWessels Vastgoed bv een ontwikkelingsovereenkomst. Het betreft een ontwikkelingsovereenkomst voor het gebied Ter Aar Zuid-Oost. Het voormalig tuindersgebied ter hoogte van Oostkanaalweg 49 zal door VolkerWessels Vastgoed worden ontwikkeld tot een prachtige woonlocatie.

Bedrijfsinvesteringen niet langer uitgesteld
Na twee jaar van achteruitgang schroeven bedrijven hun investeringen weer op. Naar verwachting zullen de investeringen in het Nederlandse bedrijfsleven in de periode 2011 en 2012 met ruim 9% toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van ING Economisch Bureau.

Hieronder vindt u een selectie van overige relevante webpagina's voor het begrip bouw van bouwers en gerelateerde bedrijven en organisaties, waaronder VCB, Safe BV en Botec.

Andere bezoekers van deze pagina waren eveneens ge•nteresseerd in aannemer, aannemers, aluminium, arbo, architect, architectural, architectuur, automatisch.

www.folbert.nl
aannemer / bouwbedrijf voor burgerlijke- en utiliteitsbouwwerken, kwaliteitsbouwer sinds 1932, luistert naar uw wensen, geeft bouwkundig advies en biedt oplossingen op maat. Klassiek vakmanschap in een moderne organisatie. Effici‘nte... Zie #1.

Bouw (http://www.ooms.nl)

Visie & missie van infra - bouw - ontwikkeling en consultancy specialist | Ooms Avenhorn Groep | Ooms Avenhorn Groep
Ooms Avenhorn Groep wil daarom zo veel mogelijk knowhow van de sector in huis hebben. Verder wil de groep nog beter bekend worden in de markt als een innovatieve, kosteneffectieve en duurzame partner voor werkmethoden en oplossingen. Zie #2.

Bouw (http://www.wichersbouw.nl)

Wichersbouw.nl: bouwbedrijf, bouw, verbouw, nieuwbouw, onderhoud, renovatie, restauratie, boerderijverbouw, ...
bouwbedrijf, bouw, verbouw, nieuwbouw, onderhoud, renovatie, restauratie, boerderijverbouw, villaverbouw, monumenten, monument, boerderij, woonboerderij, villa, landhuis, Harfsen, Deventer, Lochem, Zutphen, Wichers, Wichersbouw. Zie #3.


Werkwijze | Duvekot Bouw (http://www.duvekotbouw.nl)

Werkwijze | Duvekot Bouw
In veel gevallen wordt voorafgaand aan een bouwwerkproject een vaste prijs bepaald. Eveneens worden werken op regiebasis uitgevoerd. Alvorens hiermee te starten worden tekeningen door ons vervaardigd of bij een... Zie #4.

Bouw (http://www.profitbouw.nl)

Profit Bouw, de betrouwbare partner voor uw bouwprojecten in Arnhem en omstreken.
Welkom bij Profit Bouw, uw betrouwbare partner voor al uw grote of kleine bouwprojecten. Zoekt u een aannemer voor een bouw project in Velp of Arnhem en omstreken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zie #5.

Artikelen

•  Nieuw Bouwbesluit van kracht op 1 januari 2012
•  Strukton verkoopt onroerend goed en deel materieeldienst
•  Verbeterde Makita M4S SDS-MAX boort soepel door gewapend beton
•  Brink Groep en Kubus integreren BIM met kostencalculaties
•  Zorgbranche: nieuwe bouwregels kosten de sector 1 miljard euro
•  Bouwkavelsonline.nl - Het zoeken en vinden van bouwkavels is nog nooit zo makkelijk geweest.
•  Dag over Stof geeft stevige impuls aan strijd tegen kwartsstof
•  NAF en CKC organiseren samen het Landelijk Architectuur Congres (LAC)
•  Ruud Lubbers ontvangt eerste exemplaar Toolkit Duurzame Winkelcentra
•  Cre‘er een spoorvrije, drukvaste oprit of parkeerplaats met de EasygravelØ splitplaat
•  Lighthouseclub Bouwprijs 2011
•  Nieuw ge•soleerd gevelsysteem toegepast op 434 woningen
•  Vernieuwd gamma gevelstenen
•  PORTEO – de deuraandrijving met obstakelherkenning
•  De Boer gaat samenwerking aan met Bureau Bouwplantoetsing
•  Vier projecten met composiet in nieuwste architectuurboekje Holonite
•  Promotieonderzoek levenscyclusbenadering vastgoed draaijer+partners
•  Innovatieve duurzame klimbos technologie erkend als nieuwe standaard
•  Geoptimaliseerd clixysØ-systeem nu overal verkrijgbaar
•  PPS: Een golf van vertrouwen
•  Werkvolume nieuwste Makita slagschroevendraaiers 40% hoger
•  Dakluik - daktoegang met GorterØ dakluiken
•  Grontmij en CROW presenteren Nieuwe Ontwerpwijzer Parkeergarages
•  Water- en vorstbestendig trillingsdempend oplegmateriaal
•  Nieuw: ArchiCAD Star(T)Edition 2011
•  Nieuwe website biedt verkoper en koper kansen in moeilijke woningmarkt
•  Trotse winnaars Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011
•  Ontwikkelfonds neemt de projecten portefeuille van Fahrenheit projecten over
•  Nieuwe Legrand XL3 125 behuizingen blinken uit in flexibiliteit en bereikbaarheid
•  Nederlandse Bouwkampioenschappen 2011
•  Ruim 400 powertools op voorraad bij Toolstation
•  Sheikh Zayed Bridge in Abu Dhabi belicht door Nederlandse ontwerper
•  BIMCaseweek: samenwerken en talenten benutten is de essentie van BIM
•  Watermist maakt gerenoveerd DHV-hoofdkantoor brandveilig
•  Active Constructions start in Lage Zwaluwe bouw nieuw indoor klimpark
•  ”Ketenintegratie Comįwonen - Dura Vermeer” wint Bouwpluim 2011
•  Yasi, een orkaan van ongekende kracht
•  Marvin in Concept House en op Greenbuild Innovation Square
•  Presentatie renda op Internationale Bouwbeurs
•  Arbeidsinspectie focust tijdens BouwBeurs op stofvrij werken
•  CementEvent brengt constructeurs en architecten samen
•  Hergebruik van materialen ultieme vorm van duurzaamheid
•  Aandacht voor ergonomie op het VSB-plein op bouwbeurs 2011
•  Programmeer het jaar eenvoudig en snel met nieuwste Legrand tijdschakelklokken
•  Makita op pole position met 22 bar gereedschap
•  Van Heeswijk Elektrotechniek definitief Breijer Techniek
•  Metacom Afvalverwerking en Containertransport klaar voor nieuwe wet Melden van Afvalstoffen 2011
•  Producten testen bij Plugz op de Bouwbeurs
•  Waterkit maakt stofvrij werken 100% waar
•  Nieuw bij Toolstation: Hitachi elektrisch gereedschap
•  Metacom 8.2 met veel nieuwe functionaliteit voor bouwbedrijven
•  International Festival for Science, Art and Sustainability
•  DORMA Beslagtechniek presenteert beslagreeks: Pure, Plus en Premium
•  Nieuwe editie Aluminium In Praktijk
•  De houten jacuzzi
•  Impuls methodiek - faalkosten in de bouw
•  Minister opent 1e Spoedaanpakproject: A2 Leenderheide-Valkenswaard
•  Unibouw in top 3 FD Gouden Gazellen Awards 2010
•  Roval-PremiumØ: duurzame en stevige dakrand voor strakke profilering
•  WION Klic meldingen omzetten naar vectoren!
•  Waterbouwdag 2010 - 9 november 2010 Theater De Flint, Amersfoort -
•  Nieuwste Dolmar Lithium-ion kettingzaag goed voor mens ˇn milieu
•  TU Delft en Witteveen+Bos gaan intensiever samenwerken
•  Seminar ”Prestatiecontracten: gegarandeerd een duurzame prestatie”
•  Geef ons de echte ingenieurs terug
•  Wonend.nl: Hˇt nieuwe woonplatform voor consumenten
•  Nieuwe slagschroefbit Makita duurzaam door technisch hoogstandje
•  WION Klic meldingen omzetten naar vectoren!
•  Congres Ketensamenwerking in de woningbouw
•  Seminar Gemeenten en Bouwwerk Informatie Model (BIM)
•  Mes in de uitgaven voor infrastructuur
•  Prestatiemeting leidt tot aanzienlijke reductie van faalkosten
•  Makelaars willen consument beter beschermen
•  Dakluiken en daktoegangen nu met T†V certificaat
•  Legrand pakt uit met Aanpakkuh!
•  Lasaulec B.V. ISO 14001 gecertificeerd
•  De vakantiewoning van de toekomst is een feit
•  Haarlem kiest voor FSC
•  Leerlingen in de bouw en Infra vinden lesmateriaal op internet
•  Kingspan sponsort prestigieuze architectuurwedstrijd
•  Aantal faillissementen in de bouw daalt sterk, volgens CBS
•  Van der Hoeven: Boeterente kan aannemer helpen
•  Hergebruik afval- en hemelwater noodzakelijk?
•  Miljoenen verdienen met maatschappelijk vastgoed
•  Nationaal Wegencongres 2010
•  Betondag 2010 op 18 november in de Doelen, Rotterdam
•  Het AutenticaØ-raam koppelt klasse aan duurzaamheid
•  Nieuwe duurzame boomhutten geleverd met feestelijke opening
•  Binnenklimaat blijft zorgenkindje
•  Lancering platform Voegovergangen en opleggingen
•  Glastechnische ontwikkeling brengt nieuwe ˇlˇgance in Amsterdamse stadsbeeld
•  Congres Risicomanagement 2010
•  Fundeon: Instroom jongeren bouw- en infrasector stagneert
•  Vernieuwde Fonterra Base vloerverwarming
•  Alkmaar ontvangt opnieuw subsidie voor woningbouw
•  Genomineerden Fundeon Onderwijsprijzen bekend
•  Akkoord Europese Verordening bouwproducten
•  DHV stelt duurzaam hergebruik vastgoed centraal op Provada
•  Uitgeverij ®neas publiceert 'EnergieVademecum - Energiebewust ontwerpen van nieuwbouwwoningen'
•  Nieuwe directeur Fundeon kent bouwsector, onderwijsveld en politiek
•  CROW: Themabijeenkomst Risico's en Aanbesteden
•  BAM moet schulden afbouwen
•  UWV WERKbedrijf breidt dienstverlening voor de bouw verder uit
•  Breijer richt nieuw bedrijf Legionellapreventie op
•  Sterrenberg verkennen per Tuktuk tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag
•  Onafhankelijk testplatform voor bouw en installatie bewijst bestaansrecht
•  Wiskundige formule maakt inspecteur Energielabel woning overbodig
•  Noordelijke Regieraad Bouw: database bouwbedrijven vereenvoudigt aanbesteden
•  GfS TA Alarmsysteem - voordelig en gemakkelijk te plaatsen
•  Deur en wand ˇˇn geheel door onopvallend deursysteem
•  Symposium Voegovergangen en Opleggingen
•  Plafondmateriaal Designstudies
•  Unica Installatiegroep reduceert faalkosten in de bouw met Autodesk Revit MEP
•  Port City Rotterdam steunt op gepatenteerd BuzonØ vloerdragersysteem.
•  COB - Ondergronds Bouwen - bestaat 15 jaar
•  Congres toont mogelijkheden van Cradle to Cradle in de praktijk
•  Vaart maken met kennis - CUR dag 2010
•  Ondertekening ontwikkelingsovereenkomst House of Design
•  70 Segways in race voor duurzaam drijvend wonen
•  De schakelreeksen van Niko
•  Natuursteen trappen van Trappenshowroom Allstairs Benelux hebben een exclusieve en elegante uitstraling
•  Mest verwarmt 25.000 Friese huizen
•  Robuuste houtklovers in assortiment Dolmar
•  Legrand sponsort SkillsMasters 2010
•  VBI AK 450 EcoPrefab vloer overspant ruim 16 meter zonder druklaag
•  Makita breidt service uit met extra garantie en webshop
•  Dames van Bouwnetwerk hebben Hart voor Ha•ti!
•  Meer veiligheid met nieuwe compacte DMX3 vermogensautomaten
•  DHV wereldwijd klimaatneutraal in 2010
•  bereken uw stichtingskosten nu online!
•  Wienerberger - Wienerberger introduceert onderdakfolies
•  Glasverwarmde sneeuwvrije iglo
•  Industrialisatie bouw onvermijdelijk
•  Waterdichte doucheruimte met Viega
•  Nieuwe producten: SOLESIA onzichtbare zonnedaken
•  Cobouw XL: Lees over de langste heipaal en meer ...
•  Duizenden banen op de tocht in metselsector
•  Alles over metselwerk nu onder ˇˇn dak
•  Strengere eisen voor nieuwbouw kantoren
•  Kansrijk bouwen in Duitsland
•  Bouwer treft geen blaam in asfaltzaak
•  BIA LockBlock voor niet-dragende wanden
•  Kosten besparen met Topmax tafelkistsysteem

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb