met bouwweb vind je meer!


 

U bent hier:  Home  >  Bouwlexicon  >  verwarming

Verwarming

Afval komt door recycling tot leven bij Jaga
Met een stand die is opgebouwd uit eigen gerecycled afval cre‘ert Jaga een unieke belevingswereld rondom thema’s zoals duurzaamheid, energiebesparing en recycling. Daarbij staan de meest recente ontwikkelingen en nieuwe concepten van Jaga centraal.

Breijer neemt Safety Control Veiligheidsinspecties & Veiligheidsopleidingen over
In december is er overeenstemming bereikt tussen Breijer Bouw en Installatie, onderdeel van Facilicom Services Group, en Safety Control Veiligheidsinspecties & Veiligheidsopleidingen B.V. uit Zaandam over de voorgenomen overname van Safety Control. Na de nog te doorlopen procedures is de verwachting dat de overname eind januari 2012 zal plaatsvinden.

Viega Nederland: Viega Roadshow 2011
Viega Roadshow 2011 brengt ISH-noviteiten op locatie Met een spectaculaire mix van informatie, entertainment en muziek startte op 9 april jl. in Berlijn de Viega Roadshow 2011.

nieuw renovatie-energieconcept met onder andere elektrische muurverwarming
Op donderdag 28 april presenteerden ActiveWarmth en woningcorporatie Ymere een nieuw renovatie-energieconcept met onder andere elektrische muurverwarming. In de afgelopen wintermaanden is het systeem voor het eerst in de praktijk getest in een huurwoning in Amsterdam-Noord.

Marvin in Concept House en op Greenbuild Innovation Square
Marvin, energiemanagement systeem en winnaar van twee Innovatie prijzen in 2010, zal ook aanwezig zijn op de Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht, van 7 t/m 12 februari. Marvin zal te zien zijn op het Greenbuild Innovator Square (hal 10) ˇn in het Concept House Project. De Bouwbeurs is de ideale plek om Marvin te ontmoeten.

Nieuwe serie praktijkgerichte workshops van Viega
Systeemleverancier Viega Nederland organiseert in 2011 wederom een serie praktijkgerichte workshops. Tijdens de workshops worden het Fonterra vloerverwarmingssysteem, Viega’s planningstool Viptool, de Viega systeemtechniek en waterhygi‘ne behandeld.

Nieuw: 1 mm dunne dekentjes verwarmen het huis via het tapijt
Speedheat introduceert de G4 ruimteverwarming: een 1 mm dun `plug & play' deken waarmee je je tapijt in minder dan twintig minuten tijd verandert in een `centrale verwarming' die zijn warmte afstraalt aan alles en iedereen die zich op het tapijt bevindt. Energiebesparend, zegt Speedheat.

Speedheat introduceert slimme thermostaat voor vloerverwarming
De Slimme Thermostaat doet op grootse wijze zijn intrede in Nederland. Een thermostaat waarmee gemiddeld 20% is te besparen op de energierekening. Speedheat komt met een variant voor vloerverwarming.

Vloer voor ventilatie en Lage Temperatuur Verwarming (LTV)
Bouwwijze en installatieconcept van nieuwbouwproject 't Heerlijk Recht in Leiderdorp wijken af van gangbare concepten.

Echo ligt mee aan de basis van bouwkundig unicum in Nederland
Je kan de "stadshaard"in de Nederlandse stad Enschede in het voorbijgaan amper missen. De driehoekig gevormde hoogbouw met een markante toren van veertig meter is rondom aangekleed met Delftsblauwe tegelmotieven van de Amsterdamse graffitikunstenaar Hugo Kaagman.

A-energielabel voor gemeentehuis Woensdrecht
In het kader van de "Strategische Agenda West-Brabant 2008-2011" werkt de gemeente Woensdrecht aan een vergaand duurzaam energiebeleid. Een belangrijk onderdeel daarvan is de CO2-reductie en energiebesparing van gemeentelijk vastgoed. In dit kader is het bureau Advin gevraagd een energieprestatielabel te bepalen. Het gemeentehuis is beloond met het hoogst haalbare energieprestatielabel, namelijk het A-label.

De houten jacuzzi
De houten jacuzzi - een volgens de kuipers tradities vervaardigde houten tobbe met alle gemakken van een moderne spa Compleet met elektrische verwarming, massagejets en bodemjets doet de Cedarspa niet onder voor een moderne jacuzzi. In de uitstraling en de beleving van deze houten jacuzzi zit het grote verschil.

Glastechnische ontwikkeling brengt nieuwe ˇlˇgance in Amsterdamse stadsbeeld
Het bedrijf Glas Consult- IQ Glas uit Noorbeek dat al eerder zeer bijzondere glas toepassingen deed bij o.a. het wereldberoemde Terra Cotta Leger in China, en met geheel glasverwarmde iglo’s in Lapland, komt nu met een nieuwe toepassing: een geheel glazen 'gondelwoning' in Amsterdam.

Vernieuwde Fonterra Base vloerverwarming
Viega heeft het Fonterra Base vloerverwarmings-systeem verder verbeterd. De nieuwe noppen van het noppenplaat-systeem zorgen niet alleen voor een verbeterde bevestiging maar zijn nu ook extra voorgevormd, waardoor de buis dieper en steviger in de plaat ligt. Daarnaast lenen de platen zich nu voor een 12 of 15 mm PB-buis dan wel een 15 mm PB-buis of een 17 mm PE-Xc-buis.

design schakelmateriaal
Niko en Eaton combineren design schakelmateriaal met het xComfort draadloos schakelsysteem van MoellerØ

Manifest Warmtenetwerk: 20% duurzame warmte in 2020 is haalbaar
Nederland kan leidend worden in EU bij bodemenergie en regionale aanpak. Nederland gebruikt ruim 3.200 Petajoule(PJ) aan primaire energie. Maar liefst 40% daarvan is voor warmte tegenover 24% voor opwekking van elektriciteit.

TVVL Nationaal congres Sanitaire Technieken 2010 en bedrijvenmarkt
Op 13 april 2010 vindt het TVVL Nationaal Congres Sanitaire Technieken 2010 plaats in het Fulcotheater in IJsselstein.

Legrand sponsort SkillsMasters 2010
Legrand Nederland sponsort het beroepenevenement SkillsMasters dat van 4 t/m 6 maart gehouden wordt in Ahoy Rotterdam. Tijdens drie dagen binden jongeren de strijd met elkaar aan in verschillende vakgebieden. Legrand levert de materialen, waarmee de jongeren in het zogenaamde ‘InstallationPark’ aan de slag gaan.

Haardhout.com levert kant en klaar haardhout op afspraak
Van de online shoppers wil 9 op de 10 een afspraak maken voor het leveren van zijn of haar bestelling van hout voor de open haard.

Passieve vloerverwarming slaat in als een bom
De ontdekking in 2009, dat de al jaren bekende Tonzon Thermoskussens een vloer nog warmer maken dan de luchtlaag erboven, is ingeslagen als een bom en bezorgt wetenschappers die er voor het eerst van horen hoofdbrekens. Dit opmerkelijke effect is te beschouwen als echte vloerverwarming maar dan passief. Je stopt er geen extra energie in, het bespaart juist energie.

Glasverwarmde sneeuwvrije iglo
Een uniek (glas-)verwarmingsconcept bewijst zijn onbegrensde mogelijkheden.
Glass Consult , leverancier van het verwarmd IQ Glas , uit het Zuid-Limburgse Noorbeek , boekt na Azie nu met deze toepassing ook succes in de Scandinavische landen en Siberi‘/Rusland.

Nieuwe editie Verwarming & Klimaatbeheersing catalogus
Om het nieuwe jaar goed te beginnen is vanaf heden de nieuwe Vihamij Verwarming & Klimaatbeheersing catalogus beschikbaar

Bewoners 'ziek' van ventilatie
Nog altijd zijn er veel problemen met de ventilatiesystemen in nieuwe of kortgeleden opgeleverde woningen. In 30 tot 50 procent van de gevallen gaat het grondig mis. Dat concludeert Atze Boerstra van BBA Binnenmilieu naar aanleiding van recent onderzoek van Rigo Research en Advies.

AWB lanceert HR-ketel ThermoSystemHRM/3 voor de utiliteit
AWB lanceert in oktober een modulerende premix HR-ketel voor de utiliteit, de ThermoSystemHRM/3. De nieuwe staande HR-ketel heeft een vermogensrange van 120 tot 280 kW en biedt uiterste betrouwbaarheid door een back-up systeem van NTC’s. Met zijn eenvoudige regeling en opbouw is de ThermoSystem HRM/3 onder andere geschikt voor kantoren, flats, sportkantines, bedrijven en scholen.

HelioSet150 Indak-Platdak-Opdak
De Helioset150 monteert perfect in of op uw dak. Daarnaast levert dit Plug & Play zonneboilersysteem van AWB een enorme bijdrage aan een gunstige epc -0,14.

Wetenschap accepteert principe passieve vloerverwarming
Wetenschappers uit drie verschillende landen hebben inmiddels met zeer veel belangstelling kennis genomen van het feit dat het Nederlandse bedrijf TONZON er in is geslaagd een systeem te ontwikkelen waardoor begane grondvloeren nog warmer worden dan de luchtlaag er boven, op een passieve manier. Passief omdat geen kunstmatig toegevoerde warmte wordt gebruikt in de vorm van bijvoorbeeld warmwater of elektriciteit.

Hieronder vindt u een selectie van overige relevante webpagina's voor het begrip verwarming van bouwers en gerelateerde bedrijven en organisaties, waaronder Nos-Noordegraaf, Primagaz Belgium NV en Ageres.

Andere bezoekers van deze pagina waren eveneens ge•nteresseerd in binnen, bouw, bouwen, bouwkundig, douche, duurzaam, elektrisch, energie.

CV Ketel Den Helder Daniel Bos
CV Ketel Den Helder Daniel Bos
CV ketel installatie, reparatie en onderhoud te Den Helder, Daniel Bos. Ook voor uw dakbedekking, zinkwerk, sanitair en timmerwerken bent u bij ons op het juiste adres.
http://www.daniel-ro.nl

Hanvos Warmtetechniek
Voor het plaatsen en onderhouden van CV-ketels en mechanische ventilatie.
http://www.hanvoscvketels.nl/

Verwarming (http://www.profairgroep.nl)

 

Profair Luchtbehandeling: Airconditioning - Luchtbehandeling - Verwarming
...Luchtbehandeling met vestigingen in Dronten en Borne is de specialist op het gebied van airconditioning, luchtbehandeling en verwarming. Onze klanten bestaan uit winkels, kantoren en particulieren. Wij verzorgen het gehele traject van a - z. Zie #1.

Verwarming (http://www.enon.nl)

...patroonelementen, terrasstralers, oplossingen in elektrische verwarming voor vloeistofverwarming, olieverwarming, gassenverwarming...
Enon elektrische verwarming, procesverwarming met buiselemenen, bandelementen, patroonelementen, terrasstralers, oplossingen in hellingbaanverwarming, opritverwarming, wegdekverwarming, ATEX heaters, regelpanelen en meet & regelapparatuur. Zie #2.

Van Marcke: Thuis in warmte en water. - Verwarming (http://www.vanmarcke.be)

Van Marcke: Thuis in warmte en water. - Verwarming
Verwarming Airconditioning Fiscale voordelen Hernieuwbare energiebronnen Zuinig verwarmen ... Zie #3.

LAGE TEMPERATUUR VERWARMING (http://www.nos.cybercomm.nl)

LAGE TEMPERATUUR VERWARMING
GRANHYTO AKTUEEL: Miljoenenstrop Bouwfonds met zwevende vloeren Heerlen Vanaf 1 juli: +5 dB • Eurpese Commissie gebiedt: CV-water max. 50 0 Verbieden harde vloerbedekking niet verbindend voor rechter... Zie #4.

Verwarming (http://www.ageres.be)

Sanitair & Centrale Verwarming » adis sanitair » Historiek
Naar intropagina Print Sanitair & Centrale Verwarming Historiek Aanbod Premies Vacature Contact Wijngaardstraat 5 2390 Malle Tel + 32 3 385 91 63 Fax + 32 3 385 92 11 Historiek ADIS is door... Zie #5.


Artikelen

•  Nederlandse uitvinding: Passieve vloerverwarming
•  Aantal specialisten in vloerverwarming groeit

 

 

*** Naar Nieuwsarchief ***

 

Nieuws

Uw bericht op bouwweb ?

Aanmelden


Bouwindex

..... en meer.ß

 


AEC info bouwinformatie.

 

Dienstveiling

Glasbok - transport van glas

 

 

 

verwijzing op Bouwweb - 25 euro

 

 

 

BouwWeb - de oudste bouwsite van Nederland ('95)
(e) info@bouwweb.nl
copyright © 1995-2019 bouwweb